Activitatea care produce la fel de multă plăcere precum sexul

420
Activitatea care produce la fel de multă plăcere precum sexul - activitateacareproduce-1374495562.jpg
Oamenii de știință de la Uni-versitatea Harvard susțin că în urma ultimelor cercetări au ajuns la concluzia că o activitate banală ne face să ne simțim la fel de bine ca atunci când facem sex.

După ce au realizat mai multe teste și după ce au scanat creierul unor voluntari, specialiștii au descoperit că atunci când oamenii vorbesc despre ei li se declanșează același răspuns chimic pe care îl experimentează în timpul sexului. Acum, specialiștii spun că acesta ar putea fi motivul pentru care oamenii sunt motivați să împartă cu regularitate informații personale.

Echipa de cercetători coordonată de Adrian Ward au folosit tehnici de imagistică prin rezonanță magnetică funcțională (fRMN) pentru a identifica schimbări ale fluxului sanguin din anumite părți ale creierului în prezența anumitor stimuli. În studiu, oamenii de știință au rugat 195 de indivizi să discute despre ei în timp ce erau așezați într-un aparat de RMN.

Astfel, participanții au discutat atât despre propriile opinii și trăsături de personalitate , cât și despre alte persoane pe care le cunoșteau. Warn și echipa sa au măsurat nivelul de sânge din creierii participanților în timpul acestor discuții, iar ulterior au folosit scanările pentru a compara diferențele de la nivelul activității neuronale.

(Sursa: www. doctorulzilei.ro)

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8049 secunde