De ce iese NEGATIV testul Covid chiar dacă ai simptome clare? Medic: "Trebuie să faci următorii pași"

3881
De ce iese NEGATIV testul Covid chiar dacă ai simptome clare? Medic:
Doar pentru că testul rapid iese negativ la coronavirus nu înseamnă că trebuie să ignori simptome ca gât uscat și febră și să le pui pe seama unei răceli banale. Avertismentul vine din partea epidemiologului Faheem Younus, cel care trage un puternic semnal de alarmă asupra pericolului pe care-l reprezintă subvarianta B.A.2 Omicron, identificată în peste 50 de țări, inclusiv România, scrie realitatea.netPotrivit medicului, dacă prezinți simptome care pot trece ca fiind o simplă răceală, ar trebui să repeți testul Covid într-un interval de 24-48 de ore de la prima testare. În plus, se recomandă izolarea timp de 5 până la 10 zile.

"Te doare în gât, dar testul Covid iese negativ. Ce este de făcut? Cel mai probabil, ești pozitiv la infecția cu coronavirus. Trebuie să faci următorii pași:

1. Repetă testul în 24-48 de ore.

2. Fă un test PCR.

3. Carantinează-te timp de 5-10 zile.

Nu te baza pe un singur test rapid negativ", a scris medicul Faheem Younus, pe Twitter.

"Covid invizibil" - Subvarianta de coronavirus B.A.2, dificil de depistat

Explicând de ce este mai greu de urmărit, au detaliat experții, subvarianta B.A.1 este ușor de monitorizat, lipsind una din cele 3 gene țintă folosite într-un test PCR rapid. Automat, s-a presupus că acele cazuri care prezintă acest tipar sunt cauzate de B.A.1. Cu toate acestea, B.A.2 nu are aceeași genă lipsă.

Drept urmare, oamenii de știință o monitorizează după metoda folosită și în cazurile variantelor anterioare, inclusiv Delta.

Subvarianta de coronavirus Omicron B.A.2 se răspândește rapid și poate infecta și persoanele vaccinate

Potrivit unor studii recente, subvarianta B.A.2 Omicron se răspândește mult mai agresiv decât B.A.1.

Rata de transmitere comunitară în cazul B.A.2 este de 13,4%, spre deosebire de celelalte variante Omicron - 10,3%, scrie realitatea.net

Pagina a fost generata in 0.3186 secunde