JO de iarnă 2022 / Raluca Strămăturaru, candidată din partea României pentru Comisia Sportivilor CIO

161
JO de iarnă 2022 / Raluca Strămăturaru, candidată din partea României pentru Comisia Sportivilor CIO - 1-1645084333.jpg

Articole de la același autor

Comisia Sportivilor CIO - 16 candidați, 16 țări, 6 discipline sportive de iarnă diferite, mandat pe 8 ani

Candidați: Seun Adigun. Nigeria - bob, Nathan Ikon Crumpton. Samoa Americană - skeleton. Jernej Damjan. Slovenia - sărituri cu schiurile, Adam Edelman. Israel - bob, Martin Fourcade. Franța - biatlon. Frida Hansdotter, Suedia - schi alpin, Shiva Keshavan. India - sanie, Te-An Lien. Chinese Taipei - sanie, Jaqueline Mourao, Brazilia - schi fond, Maria Ntanou, Grecia - schi fond, Mathilde De Amivi Petitijean, Togo - schi fond, Eva Samkova, Cehia - snowboard, Florence Schelling, Elveția - hochei, Ouluseyi Smith, Canada - bob, Raluca Strămăturaru, România - sanie, Ireen Wust, Olanda - patinaj viteză.

Multiplul campion olimpic francez de biatlon Martin Fourcade și schioarea suedeză Frida Hansdotter au fost votați în Comisia Sportivilor a Comitetului Olimpic Internațional (CIO) în urma alegerilor de la Beijing 2022.

Raluca Strămăturaru, participantă la patru ediții ale Jocurilor Olimpice și locul 7 la sanie la Pyeongchang 2018 a candidat din partea României. De la Bușteni, Raluca a fost prezentă online la conferința de presă care s-a organizat la Beijing, informează Comitetul Olimpic şi Sportiv Român.

Fourcade, în vârstă de 33 de ani, de cinci ori campion olimpic la biatlon, s-a clasat pe primul loc în sondaje cu un total de 971 de voturi.

Hansdotter, în vârstă de 39 de ani, câștigătoarea unei medalii olimpice de aur la slalom, la Pyeongchang 2018, a obținut 694 de voturi.

La alegeri au votat un total de 2.307 de sportivi, 80,5% din numărul eligibil al atleților prezenți în cele trei sate olimpice: Beijing, Yanqing și Zhangjiakou.

Cei doi aleși, Fourcade și Hansdotter, urmează să fie ratificați oficial membri ai Comisiei Sportivilor în sesiunea CIO de sâmbătă, 19 februarie.

Prezentarea lor va avea loc la ceremonia de închidere de duminică (20 februarie), unde practica obișnuită este ca aceștia să prezinte cadouri simbolice reprezentanților voluntarilor.

Fourcade și Hansdotter îi vor înlocui pe jucătorul de hochei pe gheață, Hayley Wickenheiser, din Canada, și pe fostul biatlonist din Norvegia, Ole Einar Bjorndaelen, care a demisionat din Comisie în 2016.

Foto: Facebook / Comitetul Olimpic şi Sportiv Român 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3476 secunde