JO de iarnă 2022 / Schi fond, echipe sprint masculin, stil clasic. Pepene şi Popa au concurat pe un ger năprasnic

164
JO de iarnă 2022 / Schi fond, echipe sprint masculin, stil clasic. Pepene şi Popa au concurat pe un ger năprasnic - 1-1645016323.jpg

Articole de la același autor

Din cauza frigului de la Zhangjiakou, organizatorii au reprogramat, miercuri, 16 februarie, proba de schi fond, echipe sprint masculin, stil clasic și au mutat startul cu o oră mai devreme. Mihai Covaliu, președintele COSR, George Boroi, secretarul general al forului olimpic, au asistat la curse alături de ministrul Sportului, Eduard Novak, și i-au încurajat pe tricolori.

Semifinalele probei masculine au început bine pentru România, care, conform tragerii la sorți, a fost repartizată în grupă alături de Norvegia, Finlanda sau Franța. Paul Pepene și Raul Popa au avut primele două schimburi excelente, au fost pe locurile 4, respectiv 5. Lucrurile s-au complicat la următoarele ture, Pepene a încercat să se țină de pluton, a dat totul în penultimul schimb și l-a lăsat pe Raul să închidă cursa. România a terminat semifinala pe locul 9, cu timpul de 21:03.35.

Miza de a prinde un loc între primele patru națiuni care se calificau direct în finală a declanșat o luptă acerbă pe ultimele schimburi. Norvegia a câștigat la fotografie duelul cu Franța, în timp ce Finlanda a sosit a treia, dar și-a păstrat resurse pentru finală. Canada s-a calificat direct de pe locul patru, iar schiorii tricolori au încheiat pe locul 18, informează Comitetul Olimpic şi Sportiv Român.

România a ieșit din cărți și la contratimp, cele două națiuni care au acces între primele 10 au fost Statele Unite și echipa Comitetului Olimpic din Rusia.

Titlul olimpic a fost câștigat de Norvegia. Finlanda și echipa Comitetului Olimpic din Rusia au urmat în ordine pe podium.

Pentru fondiști urmează proba probelor, maratonul schiorilor, 30 km pentru fete, respectiv 50 km pentru băieți.

Foto: Facebook / Comitetul Olimpic şi Sportiv Român / Cristian Nistor

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5804 secunde