JO de iarnă 2022 / Cel mai bun rezultat ale echipei României! Marian Gîtlan și Darius Șerban, pe locul 14 la sanie, dublu masculin

152
JO de iarnă 2022 / Cel mai bun rezultat ale echipei României! Marian Gîtlan și Darius Șerban, pe locul 14 la sanie, dublu masculin - 1-1644488486.jpg

Articole de la același autor

Sportivii români Marian Gîtlan și Darius Șerban au terminat pe locul 14 competiția olimpică la sanie, dublu masculin, informează Comitetul Olimpic şi Sportiv Român.

Sub privirile președintelui CIO, Thomas Bach, care i-a aplaudat la finalul manșei secunde, tricolorii au reușit cea mai bună clasare pentru echipa României la actuala ediție de Jocuri Olimpice de iarnă.

Plecați cu numărul 13 de la start, Marian și Darius, elevii lui Radu Teodor, au avut o primă manșă curată, au zburat cu peste 123 km/h pe pârtia de la Yanqing, fiind înregistrați cu al 13-lea timp, 59.694.

Presiunea și adrenalina și-au pus amprenta pe manșa secundă, cu două mici greșeli în virajele cheie din partea de final a pârtiei, românii au reușit totuși să rămână în primele 15 echipaje, obținând cel mai bun loc pentru sania de dublu masculin de după JO Torino 2006, locul 14. Timpul total 1:59.937.

La prima participare olimpică, Marian Gîtlan (24 ani) și Darius Șerban (19 ani) sunt bucuroși că au putut trăi cea mai intensă experiență din cariera lor.

„Nu se compară nimic cu sentimentul acesta pe care l-am trăit la debutul nostru la Jocurile Olimpice. E unic! Ne dorim mai mult, vrem să demonstrăm că putem mai mult. Mulțumim tuturor celor care ne-au susținut și care sunt alături de noi!” au declarat Marian Gîtlan și Darius Șerban.

Foto: Facebook / Comitetul Olimpic şi Sportiv Român 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3916 secunde