Secția de Neonatologie a Spitalului Clinic Județean Constanța va fi reabilitată

De la rugăciuni și miracole, la tehnologie de ultimă oră

355

Articole de la același autor

De ani de zile, Constanța ocupă primul loc la mortalitatea infantilă în maternitate. De ani de zile, bebelușii mor cu zile din cauză că au avut ghinionul să vină pe lume într-un oraș unde nu a ajuns încă aparatura modernă,, unde rugăciunile mămicilor lor și dăruirea medicilor nu sunt suficiente pentru a-i salva. 


Asociația "Dăruiește Aripi" și-a luat însă inima în dinți și a demarat, anul acesta, cel mai ambițios proiect social care a existat vreodată în Constanța: reabilitarea completă a Secției de Neonatologie a Spitalului Clinic Județean Constanța. 


Aceasta va fi o replică a Secției de Neonatologie a Spitalului "Marie Curie" din București, realizată tot din donații, cu sprijinul Fundației Vodafone și a Asociației "Inima Copiilor". 


Aici este locul unde zilnic se petrec multe miracole… Aici primesc o șansă la viață prematuri cu numai 700, 800 de grame și tot aici sunt operați bebeluși de doar câteva zile, născuți cu diferite malformații. Aici copiii au propriul lor înger, medicul Cătălin Cârstoveanu. 


"Ceea ce avem la București va fi făcut și la Constanța, chiar mai bine, pentru că acum avem know-how-ul și știm ce nu trebuie să greșim. Copiii vor fi îngrijiți în încăperi individuale, sterile, sigure și prietenoase. Sistemul performant de climatizare și tratare a aerului va asigura sterilitatea necesară. Părinții vor putea fi alături de cei mici cât timp vor dori, având intimitatea și liniștea necesare și spații speciale destinate lor, plăcute și prietenoase. Documentele medicale vor fi stocate electronic și sistemul de telemedicină va asigura conectarea permanentă a medicilor cu pacienții din secție, dar și posibilitatea conectării cu colegi specialiști din orice colț al lumii. Practic, la Constanța va fi cea de-a doua cea mai modernă secție de nou-născuți din Europa, după cea de la «Marie Curie» din București", ne-a declarat medicul. 


Facilitate modernă și performantă


Lucrările la noua secție au demarat în toamnă. Au fost demolate vechile saloane, au fost consolidați pereții și se realizează noua instalație de climatizare. 


"Constanța are cea mai ridicată rată de mortalitate infantilă din România, iar țara noastră este, din păcate, în fruntea topului pe Europa. Mai mult decât atât, această secție este singura care deservește tot sud-estul țării. Medicii sunt minunați, fac eforturi, dar nu au cu ce. 90 la sută din bebelușii care pleacă la București ar putea fi tratați aici dacă ar exista o structură modernă. Tocmai de aceea am demarat acest proiect pentru modernizarea secției, pe care dorim să o transformăm într-o facilitate modernă și performantă", ne-a explicat Alina Vasea, președintele Asociației "Dăruiește Aripi". 


Cum putem ajuta și noi 


Oricine dorește să sprijine renovarea secției de prematuri a Spitalului Județean poate face donații sau poate redirecționa 2 la sută din impozitul pe venit ori 20 la sută din impozitul pe profit. 


Cu ajutorul unui sms, la numărul 8845, donați 2 euro, iar pentru donații directe, în lei sau în euro, sunt disponibile conturile Asociației "Dăruiește Aripi" (RO70BTRLRONCRT0207503901 - cont lei, RO20BTRLEURCRT0207503901 - cont euro) și ale Asociației "Inima Copiilor" (RO96BUCU046333852511RO01 - cont lei, RO53BUCU046333852511EU01 - cont euro).


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4221 secunde