Deficit de personal la Ministerul Justiției. Alina Gorghiu: Ieşirile la pensie din ultimele luni sunt îngrijorătoare

576
Deficit de personal la Ministerul Justiției. Alina Gorghiu: Ieşirile la pensie din ultimele luni sunt îngrijorătoare - alinagorghiusursafotoalinagorghi-1698933804.jpg

Articole de la același autor

Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, a declarat joi, după ședința de guvern, că la începutul anului 2024, când se vor finaliza examenele, vor avea aproape 700 de magistraţi noi în sistem, iar ieşirile la pensie din ultimele luni sunt îngrijorătoare, dar nu în maniera în care trebuie să ne speriem.


În contextul în care examenele la Institutul Național de Magistratură (INM) sunt suspendate, iar președintele Klaus Iohannis a dat, în ultimele luni, mai multe decrete prin care a scos la pensie diferiți procurori și judecători din țară, Alina Gorghiu recunoaște că există o problemă de personal la minister.


Ea a precizat că într-un an, doi, sistemul de justiţie nu va mai avea această problemă de personal, dacă va exista „o legislaţie predictibilă şi dacă ne vom ţine de cuvânt şi să nu încercăm să-i speriem prin modificări peste noapte sau modificări care să fie în dezacord cu garanţiile constituţionale pe care le au”, a precizat Gorghiu.


Ministrul Justiției a adăugat faptul că au fost luni complicate la ministerul Justiției, și a precizat că problema lipsei de personal este din cauza suspendării examenelor de admitere în magistratură de la INM.


Alina Gorghiu a mai punctat că la începutul anului 2024, când se vor fi finalizat examenele, vom avea aproape 700 de magistraţi noi în sistem.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3954 secunde