Descoperire de ultimă oră în domeniul cancerului!

414
Descoperire de ultimă oră în domeniul cancerului! - cancer1-1501855708.jpg

Articole de la același autor

Oamenii de știință olandezi de la Institutul de Cancer, citați de descopera.ro, au demonstrat în premieră că, dacă propriile celule ale sistemului imunitar al pacientului sunt incapabile să recunoască și să atace tumorile, celulele sistemului imunitar al altei persoane pot face acest lucru.


"Tratamentele existente încearcă să distrugă celulele canceroase prin pomparea în corp a substanțelor chimice (procedură cunoscută și sub denumirea de chimioterapie) sau cu lumină de laser (radioterapie). Aceste metode sunt extrem de nocive, așa că oamenii de știință din întreaga lume încearcă să dezvolte o altă metodă numită imunoterapie, ce pare să aibă o mare speranță. În studiul nostru, am demonstrat că, prin introducerea anumitor componente ale celulelor imune (celule T) de la un donator sănătos în celulele imune disfuncționale ale unui pacient cu cancer, ele pot învăța aceste celule să recunoască celulele canceroase și să le atace. Descoperirile noastre arată că răspunsul imun la pacienții cu cancer poate fi consolidat. Există mai multe aspecte în celulele canceroase pe care le putem exploata. O modalitate de a face acest lucru este de a găsi celulele T potrivite de la un donator. Acele celule T pot fi apoi utilizate pentru a modifica genetic celulele T proprii ale pacientului, astfel încât acestea să poată detecta celulele canceroase.


Imunoterapia se bazează pe ideea că anumite tratamente ar putea impulsiona propriul sistem imunitar al unui pacient să lupte singur împotriva cancerului.


Dar când vine vorba de cancer, celulele T pot eșua din două motive principale: fie din cauza anumitor bariere care interferează cu capacitatea lor de a depista celulele canceroase, fie pur și simplu aceste celule T nu consideră necesar să distrugă celulele canceroase. În cercetarea noastră, celulele T defecte au fost extrase din sângele pacienților cu leucemie, reprogramate pentru a depista tipul specific de cancer și apoi reintroduse în organismul pacientului pentru a lupta mai eficient cu boala.

La toți cei trei pacienți, celulele canceroase păreau să afișeze un număr mare de diverși neoantigeni, dar niciunul nu a fost luat de propriile lor celule T.


Din fericire, ei au stimulat un răspuns imun în celulele imune ale donatorului sănătos.

Practic, se folosește un sistem de împrumut imunitar pentru a ajuta sistemul imunitar existent să depisteze celulele canceroase", explică specialiștii olandezi.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4865 secunde