Deşeuri îngropate în Lacul Techirghiol. Garda de Mediu a depus o sesizare penală

123
Deşeuri îngropate în Lacul Techirghiol. Garda de Mediu a depus o  sesizare penală - xsesizarijpg233-1663848059.jpg

Articole de la același autor

Săptămâna aceasta, comisarii Gărzii Naţionale de Mediu Constanţa au fost solicitaţi să intervină pentru soluţionarea unei petiţii care viza îngroparea deşeurilor în lacul Techirghiol. Deplasaţi la faţa locului, aceştia au desfăşurat o serie de acţiuni de control în zona bălţii Tuzla, împreună cu inspectori ai Administraţiei Bazinale Dobrogea-Litoral şi reprezentanţi ai Agenţiei Naţionale pentru Arii Naturale Protejate Constanţa. Pe malul bălţii, cât şi în cuveta acesteia, au fost identificate deşeuri preponderent inerte (pământ, moloz, resturi din construcţii şi demolări), în amestec cu deşeuri reciclabile.

Precizăm că în această zonă, pe suprafeţe mari, malul bălţii nu mai are un aspect natural, din cauza numeroaselor deşeuri care au fost abandonate pe mal, acoperite cu pământ şi împinse spre apă. Pe această cale, reprezentanţii Gărzi de Mediu subliniază, încă o dată, că

eliminarea deşeurilor în afara spaţiilor autorizate este interzisă, la fel ca şi îngroparea acestora. „Activităţile din perimetrele ariilor naturale protejate de interes comunitar care pot genera poluarea sau deteriorarea habitatelor sunt interzise Pentru identificarea făptuitorilor şi tragerea acestora la răspundere, am înaintat o sesizare penală, pentru încălcarea prevederilor OUG 92/2021 privind regimul deşeurlor şi OUG 57/2007 privind regimul ariilor naturale protejate, conservarea habitatelor naturale, a florei şi faunei sălbatice”, au precizat comisarii Gărzii de Mediu Constanţa. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 14 Iulie 2015
Stire din Economie : Plouă cu sesizări penale
Pagina a fost generata in 0.7179 secunde