DGASPC a înregistrat 1.685 de cazuri de abuz împotriva copiilor

145
DGASPC a înregistrat 1.685 de cazuri de abuz împotriva copiilor - abuzcopiisursavivaciousmum-1591631051.jpg

Articole de la același autor

În fiecare an, în luna iunie, se sărbătorește Ziua Națională de luptă împotriva violenței asupra copilului. Cu această ocazie, specialiștii Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) au declarat că este foarte important ca fiecare dintre noi să ia atitudine contra abuzurilor de orice natură asupra copiilor, pentru că, de noi depinde copilăria lor și formarea lor ca adulți, ca membrii activi ai societății din care fac parte.

"De multe ori, însă, violența asupra copiilor este invizibilă fizic, pentru că violență este și neglijarea, lipsirea de anumite drepturi ori agresiunea psihologică. La nivelul DGASPC Constanța funcționează Telefonul Copilului - 0241983 - un număr de telefon gratuit și disponibil non-stop unde pot fi raportate cazuri de violență asupra copilului. Oricine are cunoștință de un abuz trebuie să apeleze acest număr de telefon, pentru că niciun copil nu trebuie să trăiască în frică", au precizat cei de la DGASPC.

Statistic vorbind, anul trecut, Telefonul Copilului a sunat, de sute de ori.

În 2019, DGASPC Constanța a înregistrat 1.685 de cazuri de abuz împotriva copiilor, cea mai afectată vârstă fiind cea cuprinsă între șapte și nouă ani (407 cazuri). Din numărul total al copiilor supuși diverselor forme de abuz, 58 au provenit din familii aflate fie în pragul divorțului, fie separate legal (16 din mediul rural, 42 din mediul urban). 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7141 secunde