Disperare printre constănțeni! Avariile pe bandă rulantă îi "congelează" în case

2587
5

Articole de la același autor

Bucuria multora dintre constănţenii care locuiesc în zona Casa de Cultură și ICIL de a avea căldură în apartamente a fost una de scurtă durată. În cursul săptămânii trecute, Termoficare Constanța anunţa că va începe furnizarea agentului termic din data de 12 noiembrie, doar că, surpriză, caloriferele oamenilor sunt tot reci.





„Am tot aşteptat în weekend să vină căldura, dar degeaba. Avem bătrâni, copii mici, nu putem sta în frig precum câinii”, ne-a mărturisit Geanina P., o constănţeancă nemulţumită. „Am încercat să dau drumul la aer în calorifere şi credeam că spre seară voi avea căldură, dar nimic. Între timp, am aflat că există o nouă avarie în zonă şi că se lucrează la remedierea acesteia. Ne-am obişnuit ca, din când în când, să nu avem apă, dar acum stăm şi în frig?”, a spus Emanuel B.

„Nu ne mai spălăm, nu ne mai încălzim, facem economii la bani. Nu este normal să te îmbraci cu două rânduri de haine în casă, ca să nu te îmbolnăveşti”, şi-a manifestat indignarea un alt cetăţean.



De ce nu se dă drumul la căldură? Potrivit directorului Termoficare Constanța, Liviu Popa, casele constănțenilor nu pot fi încălzite din cauza unei avarii majore survenite în zona Spitalului Clinic de Boli Infecțioase, pe magistrala 1.

„Sperăm să remediem avaria cât mai repede. Trebuie să săpăm, apoi ridicăm dalele de peste canalul termic şi abia atunci vom vedea care este amploarea avariei”, ne-a declarat acesta, luni, în jurul prânzului.



Managerul a precizat că întâmpină probleme în intersecţia de la Gară, unde a bubuit aceeaşi reţea care, în weekend, bubuise în parcul din aceeaşi zonă.

„Este vorba despre reţeaua care urmează a fi înlocuită, magistrala 1, care este atât de compromisă încât cauzează mari probleme. Sâmbătă, 12 noiembrie, am avut o avarie foarte mare în parc, am reparat-o, duminică a fost căldură în tot oraşul, luni de dimineaţă au fost probleme cu aceeaşi magistrală, la 200 de metri distanţă faţă de cea de sâmbătă. Toate acestea se întâmplă din cauza vechimii foarte mari şi a gradului de coroziune a ţevilor. Sunt conducte care au 40 de ani, iar ele trebuiau schimbate de 15-20 de ani”, a declarat Liviu Popa, pentru „Cuget Liber”.




Cert este că, până când conductele vechi nu vor fi reparate, un lucru este sigur: constănţenii vor avea, în continuare, reclamaţii legate de lipsa apei calde și de caloriferele reci. Între timp, angajaţii societății de termoficare se străduiesc să rezolve avariile care apar, doar că nu este deloc simplu. În altă ordine de idei, chiar dacă temperaturile exterioare au scăzut în ultima săptămână, o asociație de proprietari a solicitat amânarea furnizării agentului termic pentru încălzire. 



Comentează știrea

Un cetatean
15 noiembrie 2022
Nebunie

Ca ai făcut toată vara? De ce nubati înlocuit atunci țevile, ce se știau compromise? Ce management e asta și cum de mai stai în funcție, tataie??Salarii garla, treceți de pe un post pe altul, sa va fie confort și conturi grase. Rusine tuturor celor care v-au numit pe functii! Ce vina au oamenii??

ICS
15 noiembrie 2022
MINCIUNI TERMOFICARE SRL

MINCIUNA SFRUNTATA!!! IN TOMIS I NU A FOST CALDURA DELOC!!!! SI NU ESTE NICI LA ORA ACVTUALA. MINCIUNI, MINCIUNI SI IAR MINCIUNI CU CARE NE SFIDEAZA ACEST "DOMN" LIVIU POPA.

gica cam nespalatu
15 noiembrie 2022
apa calda nu este prea calda este mai mult rece

azi dimineata la 9 pe 15 noiembrie am aerisit si am vazut ca este caldura in calorifere pentru prima data in iarna asta; o caldura foarte anemica dar tot este mai buna decat nimic; acum tot pe 15 noiembrie la ora 19 am dat drumul la apa calda sa fac un dus - apa curge de peste 15 minute si este calaie - sunt sigur ca nu are mai mult de 25 - 30 grade maxim !!! intrebare pentru directorul termoficare si pentru domul primar : de ce sunt obligati sa facem dusuri cu apa calaie - adica calduta spre rece - de foarte multi ani ? de foarte multi ani fac dus cu aceasta apa calduta spre rece; cand este mai frig afara cum este acum cand sunt 10 grade - un simplu dus devine o adevarata tortura; de ce domnilor ? va rog insistent sa raspundeti public la aceasta intrebare ? de ce apa calda nu este fierbinte asa cum a fost la un moment dat vreo 2 - 3 ani dupa revolutie si inca vreo 3 nu mai stiu cand ? de ce apa calda nu are temperatura si presiunea normale si parametrii sunt mult mai mici decat cei pentru care platim in fiecare an tot mai mult ????? de ce ? de ce ? de ce ?

gica cam nespalatu
15 noiembrie 2022
de ce nu s-a lucrat vara trecuta

uitasem - mai am inca o intrebare pentru directorul termoficare si domnul primar : de ce nu se fac lucrarile de inlocuire a tronsoanelor defecte ale celor 2 magistrale vara de la 1 iunie pana la 31 august cand este cald afara pentru ca vara trecuta nu s-a facut nimic ? in 90 de zile s-ar putea inlocui destul de multi km de conducte lucrand 7/7 si chiar 24/24 in schimburi contractand lucrarile si cu alte firme ? si sa nu-mi spuneti ca nu sunt bani pentru ca vad ca pentru multe altele sunt bani - de ce pentru repararea si inlocuirea tronsoanelor ruginite si prea vechi nu se gasesc bani ? poate gresec dar eu am ramas cu impresia ca se face economie de bani la reparatii termoficare si gaz pentru apa calda si incalzire pentru ca ramana bani pentru toate celelalte ? nu ajung banii pentru toate cele de mai sus ? de ce nu s-a lucrat toata vara in ritm intens ? de ce ? de ce ? de ce ?

Butan Rece
15 noiembrie 2022
Extensie pe Aragaz

Am schimbat de dimineata butelia, rece afara inerent pe volum si presiune impact. Mester nepriceput agit putin butelia flacare continuu pe 5-10s. Hai cu apa calda. Ciu-Ciu pina spre seara. Noroc la calorifer, cap de coloana, robinet si rezolvat la cafea.(ieri ciu-ciu apa calda, sa vedem maine la minune)

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9819 secunde