Doar 12 societăți au dreptul de a comercializa articole pirotehnice

203
Doar 12 societăți au dreptul de a comercializa articole pirotehnice - artificii-1513785867.jpg

Articole de la același autor

Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) va desfășura, până la data de 6 ianuarie, campania națională de verificare a respectării prevederilor legale privind securitatea și sănătatea în muncă privind activitățile cu articole pirotehnice. 


Potrivit șefului ITM, Eugen Bola, campania are ca scop identificarea și verificarea agenților economici care desfășoară activități de deținere, transport, manipulare, depozitare și comercializare a articolelor pirotehnice.


"Această acțiune a fost motivată de unele evenimente grave petrecute în anii anteriori, atât în țară, cât și în străinătate, care s-au soldat cu explozii și incendii de mari proporții la depozite de articole pirotehnice ce au fost distruse în totalitate. Aceste evenimente au provocat mari pagube materiale și chiar umane, repercusiunile făcându-se resimțite pe o suprafață considerabilă în jurul acestor depozite", a explicat Bola. 


Un alt motiv a fost acela că, în perioada de sărbători, se înregistrează cazuri frecvente de vătămări corporale produse prin utilizarea articolelor pirotehnice de către copii sub vârsta de 18 ani.


Începând cu data de 1 noiembrie și până în prezent, la nivelul județului Constanța au fost reautorizate pentru deținere și comercializare materii explozive un număr de 12 societăți, pentru care au fost emise 38 de avize pentru locuri de comercializare. 


Inspectoratul Teritorial de Muncă Constanța face precizarea că articolele pirotehnice pot fi comercializate doar în spații destinate vânzării unor astfel de articole numai după obținerea autorizației de deținere și comercializare din partea ITM și IPJ și după obținerea acordului din partea ISU Constanța. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0548 secunde