Doar câinii, caii, delfinii și unele specii de păsări exotice mai pot fi folosite în circuri

277
Doar câinii, caii, delfinii și unele specii de păsări exotice mai pot fi folosite în circuri - circ-1496072708.jpg
Comisia juridică a dat luni raport de adoptare proiectului de lege privind interzicerea folosirii animalelor sălbatice în circuri, cu câteva amendamente potrivit cărora doar câinii, caii, delfinii și unele păsări exotice mai pot apărea în aceste spectacole.


În proiectul de lege inițial era interzisă folosirea animalelor sălbatice, fie ele capturate din natură, fie născute în captivitate, în spectacole de circ și în orice alt tip de spectacol sau expoziție.

Comisia pentru agricultură a Camerei Deputaților a adoptat însă mai multe amendamente prin care se permite folosirea în spectacolele de circ a câinilor, cailor, delfinilor și animalelor din acvarii și "a unor specii de păsări exotice granivore".

Proiectul de lege a fost inițiat de fostul deputat Remus Cernea și a fost respins de Senat, potrivit Agerpres.ro.

"Acest vot va reprezenta un mare pas înainte, moral, pentru societatea românească, pentru că animalele la circuri suferă îngrozitor, am avut și acel accident teribil cu tigrii care au murit arși de vii, alte animale care au murit, dar, dincolo de asta, vă spun că pentru un animal sălbatic o existență petrecută în captivitate este o tortură fără seamăn, este o tortură comparabilă cu a unui om care ar sta închis întreaga viață. Numerele de circ presupun diverse acțiuni care sunt nenaturale, să sari prin foc, să stai pe o minge dacă ești elefant, la toate aceste numere de circ se ajunge adesea prin tortură, prin înfometare, prin diverse practici extrem de chinuitoare pentru animale. Mă bucur că România iese din zona neagră a țărilor care permit astfel de cruzimi în circuri. Divertismentul bazat pe cruzime față de animale nu este un divertisment, nu este un act educativ să îi duci pe copii să vadă astfel de spectacole", a spus Cernea, prezent și el la ședința Comisiei juridice.

Proiectul urmează să intre în plenul Camerei Deputaților pentru dezbatere și vot.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.0045 secunde