DOLIU ÎN FORȚELE NAVALE ȘI ÎN LUMEA POLITICĂ DIN CONSTANȚA!

16501
DOLIU ÎN FORȚELE NAVALE ȘI ÎN LUMEA POLITICĂ DIN CONSTANȚA! - untitled-1568477253.jpg

Articole de la același autor

Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale anunță, cu profundă durere, decesul Contraamiralului ing. (rtr) Marcel Dragu.

Numele domniei sale este strâns legat de istoria, evoluția și modernizarea Școlii Militare de Maiștri Militari a Forțelor Navale, la comanda căreia s-a aflat între anii 1975-1987, 1990-1994.

Născut pe 16 iulie 1937, în jud. Teleorman, Marcel Dragu a absolvit cursurile Facultății de Marină din cadrul Academiei Tehnice Militare. În 1994, anul în care s-a retras din activitatea militară, a fost avansat la gradul de contraamiral de flotilă, iar din 2009 a fost înaintat la gradul de contraamiral. Pentru meritele sale incontestabile în activitatea sa ca ofițer de marină, Cam. Ing. (r) Marcel Dragu era deținător al Ordinul ‶Virtutea Maritimă″ în grad de cavaler.

Contraamiralul Marcel Dragu s-a remarcat și ca o personalitate proeminentă a vieții publice constănțene. Domnia sa a ocupat funcția de prefect al județului Constanța, în perioada august-octombrie 1995.

Generații întregi de maiștri militari de marină și ofițeri cinstesc memoria domnului Contraamiral Dragu, pe care și-l vor aminti mereu ca pe un iubitor de oameni, un luptător feroce pentru idealurile sale și un apărător al drepturilor aproapelui său. Întreaga sa existență a fost caracterizată de integritate, demnitate și un entuziasm fără margini.

Contraamiralul ing. (rtr) Marcel Dragu a fost un mentor și un model de înaltă ținută morală pentru majoritatea celor care l-au cunoscut și ale căror cariere militare le-a influențat.

Întregul personal al Școlii Militare de Maiștri Militari a Forțelor Navale împărtășește durerea pierderii suferite de familia domnului Contraamiral Dragu. Dumnezeu să îl odihnească în pace! Ape line, domnule amiral!

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 14 Septembrie 2019
Stire din Social : ALERTĂ ÎN ROMÂNIA! Caz de malarie, confirmat
Sâmbătă, 14 Septembrie 2019
Stire din Social : Locuri de parcare în locul garajelor demolate
Pagina a fost generata in 0.6626 secunde