Două berze rănite, îngrijite de reprezentanții "Oceanic Club"

847
Două berze rănite, îngrijite de reprezentanții

Echipajul de intervenție și salvare a animalelor sălbatice aflate în dificultate din cadrul Societății de Explorări Oceanografice și Protecția Mediului Marin "Oceanic Club"  a intervenit pentru salvarea a două exemplare barză albă. Una a fost recuperată din zona 23 August și una în zona Poarta Alba, având o aripă și respectiv un picior fracturate, cel mai probabil în urma coliziunii cu linii electrice aeriene.
Cele două exemplare se află în prezent la sediul S.E.O.P.P.M., unde primesc îngrijiri medicale. Ele nu se vor reface înaintea terminării procesului de migrație spre sud și vor trebui întreținute de echipa noastră până în primăvară, odată cu sosirea primelor berze, când vor fi eliberate în aceleași zone din care au fost preluate.
"În urma misiunilor întreprinse pentru studiul asupra biodiversității Dobrogei de către echipele Oceanic Club, în ultimele două săptămâni, am înregistrat, în zona unor linii de înaltă tensiune și a unor parcuri eoliene, prezența mai multor cadavre de păsări. Astfel în zona localității Săcele, județul Constanța echipa noastră a identificat nouă exemplare barză albă (Ciconia ciconia), două exemplare Circaetus gallicus, două exemplare Cucuvea - Athene noctua, un exemplar Vânturel roșu - Falco tinnunculus, patru exemplare Coțofană - Pica pica și mai multe ciori - Corvus sp. (probabil frugilegus)", a explicat președintele S.E.O.P.M.M., biologul Răzvan Popescu Mirceni.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8171 secunde