Două persoane care transportau carne de porc în zona localităților cu focare de pestă porcină au fost prinse de autorități

92
Două persoane care transportau carne de porc în zona localităților cu focare de pestă porcină au fost prinse de autorități - 646x404-1536478005.jpg

Articole recomandate

DSVSA Buzău a depistat două persoane care transportau carne de porc, în zona localităților unde sunt focare de pestă porcină africană, transportul acestui tip de produse fiind interzis. În județul Buzău sunt confirmate 3 focare de pestă la Lunca, Pănătău și Puiești.

Medicii sanitar veterinari au descoperit în filtrul instituit la Padina un bărbat din Vălenii de Munte care transporta din județul Ialomița - unde de au fost confirmate cazuri de pestă - către domiciliu un porc viu de aproximativ 15 kg, fără documente de proveniență și elemente de identificare.

Animalul a fost eutanasiat de către o echipă a DSVSA Buzău și, după decontaminare, a fost transportat și incinerat la sediul Direcției.

Bărbatul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 2400 lei, conform HG 984 / 2005, privind stabilirea și sancționarea contravențiilor la normele sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor pentru "efectuarea transportului animalelor și al produselor de origine animală, al furajelor și altor mărfuri care pot constitui vectori ai agenților patogeni, cu încălcarea măsurilor dispuse de autoritatea sanitar-veterinară și pentru siguranța alimentelor competentă, în cazul evoluției unor boli transmisibile, declarabile și carantinabile".

De asemenea, autoritățile buzoiene au mai depistat o persoană la un filtru din Puiești, care intenționa să ajungă în localitatea Bălești, jud.

Vrancea, județ în care până acum nu au fost identificate cazuri de pestă porcină, având asupra sa aproximativ 70 kg carne de porc.

Carnea a fost confiscată și transportată la DSVSA, unde a fost incinerată, iar persoana a fost sancționată.

În județil Buzău sunt confirmate 3 focare de pestă la Lunca și Pănătău, cu legătură între ele, și la Puieștii de Jos, comuna Puiești, la o microfermă unde au fost ucise 90 de suine. Autoritățile buzoiene susțin că în toate cazurile, virusul s-a răspândit din cauza neglijenței oamenilor.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4399 secunde