Erori de proporții. Sistemul informatic readuce morții la viață!

298
1
Erori de proporții. Sistemul informatic readuce morții la viață! - problemesistem1-1492095988.jpg

Articole de la același autor

Reprezentanții Casei Județene de Asigurări de Sănătate (CJAS) recunosc că ei înșiși au probleme cu Sistemul Informatic Unic Integrat (SIUI), nu numai furnizorii de servicii medicale din județul Constanța. 


"De multe ori, ni se întâmplă ca sistemul să nu meargă deloc sau foarte lent. Vestea bună este că CNAS are acum în derulare un contract cu o nouă firmă de soft și sperăm ca sistemul să fie îmbunătățit cât de curând", a declarat, pentru "Cuget Liber", directorul CJAS, Mirel Cristescu. 


De-a lungul timpului, SIUI a creat o serie de neplăceri, în întreaga țară. Uneori, pa-cienții asigurați au apărut în sistem ca fiind neasigurați. Printre problemele de care medicii se lovesc frecvent, se numără situații în care elevii care au împlinit 18 ani apar neasigurați în SIUI, deși, conform legii, rămân asigurați dacă își continuă școlarizarea, până la 26 ani. 


O altă problemă cu care medicii de familie se con-fruntă frecvent se referă la nou-născuții care sunt validați în sistem (SIUI) abia după a doua lună. 


Ca urmare, micuții nu pot beneficia de servicii în sistemul de asigurări în primele două - trei luni de viață și nici serviciile acordate acestora nu pot fi decontate conform legii, către furnizori. 


De asemenea, specialiștii se mai confruntă cu situații absurde, în care, interogând SIUI în privința statutului și categoriei de asigurat a pacientului viu, aflat în fața medicului de familie, sistemul îi spune medicului că pacientul respectiv ar fi de fapt decedat. 


Nu în ultimul rând, medicii de familie se mai întâlnesc cu situații în care pacienți persoane cu handicap sau beneficiari ai unor legi speciale care ar avea dreptul la rețete gratuite apar ca pensionari obișnuiți în SIUI. Toate aceste date eronate din SIUI pun ulterior medicii în imposibilitatea să elibereze rețete electronice. Desigur, aceste probleme nu se limitează doar la cele enume-rate, ele fiind mult mai multe. 


Comentează știrea

abd
14 aprilie 2017
hj

Au incarcat softul dragnea.exe.Asteptam si softul cu executare.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3283 secunde