Ești proaspăt tătic? Ai dreptul la zece zile de concediu paternal!

214
Ești proaspăt tătic? Ai dreptul la zece zile de concediu paternal! - tati-1719385262.jpg

Articole de la același autor

Președintele României a promulgat legea nr.196/2024, care prevede că tații au dreptul la zece zile de concediu paternal.

Actul normativ prevede acordarea concediului paternal tuturor taților care au calitatea de salariat în baza unui contract de muncă sau a unui raport de muncă, încheiat conform legii.

Legea promulgată prevede mai multe drepturi pentru tați, cum ar fi introducerea unei prevederi prin care se asimilează salariaților și următoarele categorii de persoane: cele care au încheiate contracte de activitate sportivă, convenții de muncă individuale, contracte de mandat, contracte de management, cele care desfășoară activități ca urmare a unei funcții de demnitate publică și cele care au contracte de management și de administrare, încheiate potrivit legii nr.95/2006. De asemenea, durata actuală a concediului paternal a fost extinsă de la cinci zile lucrătoare la zece zile lucrătoare. Concediul paternal prevede aceleași măsuri ca și cel maternal, deci nu poți fi concediat cât timp ești în concediu paternal.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3232 secunde