Băncile vin cu oferte din ce în ce mai tentante

"Explozia" pieței imobiliare! Prima Casă a scumpit apartamentele, la Constanța

1724

Articole de la același autor

Prima Casă a dat avânt investitorilor imobiliari și băncilor și va continua și în 2018, dar vor fi introduse reguli noi pentru finanțatori. 


Directorul general al Fondului Național de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii, Alexandru Petrescu, a anunțat că programul a fost un succes și în 2017, fondurile fiind epuizate. Acesta a spus că, pentru următorii trei ani, alocările vor fi de câte două miliarde de lei anual, urmând ca, în 2021, plafonul să ajungă la 1,5 miliarde de lei. 


"Fără discuție, există garanții că măcar până în 2021 acest program va continua. Este o strategie aprobată pe 29 noiembrie 2016, de Guvernul României", a precizat Alexandru Petrescu. 


De la 1 ianuarie 2018, intră în vigoare o nouă procedură și criterii noi de evaluare anuală a modului de utilizare a plafoanelor de garantare de către finanțatorii participanți în cadrul programului Prima Casă. Însă acest lucru nu ar trebui să-i îngrijoreze pe constănțenii care și-au planificat să își cumpere un apartament anul următor. 


Mai mult decât atât, creditele ipotecare clasice par să fi câștigat și ele destul de mult teren în ultima perioadă, băncile adaptându-le astfel încât să semene cât mai mult cu Prima Casă. Chiar președintele FNGCIMM a confirmat că băncile au început să vină cu pachete de creditare imobiliară similară, chiar și cu denumiri aproape similare: Primul Apartament, Prima Acasă, Prima Proprietate. 


"Acesta era și scopul nostru: băncile să preia, prin politicile lor de prudențialitate și risc, să ia în mâinile lor programul și să vină cu propriile lor pachete, astfel că, într-adevăr, programul își atinge scopul", precizează Alexandru Petrescu. 


Blocuri construite pe bandă rulantă 


Între timp, la Constanța, se construiesc blocuri într-un ritm amețitor. Chiar și cu o ofertă destul de bogată, prețurile sunt însă destul de mari. 


"Cele mai căutate sunt apartamentele cu două și trei camere, iar dezvoltatorii imobiliari pe asta se concentrează. Însă prețurile nu au scăzut, așa cum era de așteptat, când sunt multe apartamente pe piață, ci, din contră, au mai crescut cu două, trei procente, mergând pe trendul național. Iar tendința este ca familiile tinere să aleagă apartamente în blocuri noi, în timp ce familiile mai la a doua tinerețe preferă apartamentele din blocurile vechi, pe considerentul că sunt mai sigure", ne-a declarat Andrei Savu, agent imobiliar. 


Potrivit acestuia, prețurile pentru un apartament cu două camere, construcție nouă, au ajuns chiar la 70.000 de euro, iar pentru unul cu trei camere, se pot plăti chiar și 85.000 de euro. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5135 secunde