Facilități pentru firmele care angajează pensionari

910
Persoanele vârstnice care mai pot și mai doresc să muncească vor avea și cadrul legal pentru a primi un loc de muncă. În cursul zilei de vineri, 2 martie, Ministerul Muncii a lansat programul Anul European al îmbătrânirii active și al solidarității între generații. Ministrul Claudia Boghicevici a precizat că Guvernul are în vedere în acest an elaborarea unei legislații pentru persoanele vârstnice. Vor fi asigurate locuri de muncă pentru persoanele mai în vârstă, dar și o serie de măsuri pentru angajatori, care să-i stimuleze să angajeze pensionari.
Ministrul Muncii a anunțat și cei trei ambasadori desemnați de România pentru anul îmbătrânirii active, aceștia fiind Iolanda Balaș, Sofia Vicoveanca și Octav Bjoza, președintele Asociației Foștilor Deținuți Politici din România. Anul European 2012 va încuraja îmbătrânirea activă pe trei direcții, respectiv participarea pe piața muncii, rolul activ în societate și modul de viață autonom.
Uniunea Europeană a decis să sărbătorească în 2012 Anul European al îmbătrânirii active, după ce a constatat că media de vârstă este în prezent de 39,8 ani, dar în 2060 riscă să urce până la 47,2 ani, segmentul de populație de peste 65 de ani urmând să reprezinte aproape 30 la sută din populația UE, față de 16 la sută în 2010.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2038 secunde