"Factura" pe care o plătesc constănțenii. Își plâng de milă, dar l-au votat pe "mânca-l-ar mama"!

Vineri, 18 August 2017
5905
Am cunoscut constănțeni, și nu puțini, pentru care sintagma "expresia durerii" se potrivește la marele fix. Oameni abătuți, care au ajuns să se întoarcă triști acasă, oameni ale căror vieți au fost bulversate și care nu mai au puterea de a o lua de la capăt. 


La rândul său, colega de la Departamentul Social, Andreea Perhaiță, a vorbit cu un grup de constănțeni supărați, iar povestea lor am redat-o în ediția de astăzi a ziarului nostru. Sunt oameni care s-au trezit că, peste noapte, parcul din fața blocului s-a transformat într-un colos de beton, iar aerul lor, soarele lor, lumina lor s-au dus cu toate. În schimb, s-au ales cu șantier, cu praf, cu moloz, cu vorbe urâte și, cel mai grav, cu întuneric. 


Din păcate, ceea ce li se întâmplă acelor locuitori de pe bulevardul Lăpușneanu nu este un episod singular. A devenit chiar o nefericită "regulă" ca fiecare colț de verdeață, fiecare spațiu verde să devină fundație pentru o nouă afacere imobiliară. 
Cititorii ziarului nostru au reacționat prompt, iar majoritatea celor care au postat comentarii pe site au transmis un mesaj cu care, personal, sunt perfect de acord. Ceea ce se întâmplă acum este, de fapt, o "factură". 


Este "factura" pe care constănțenii o plătesc pentru "puiul și uleiul", pentru micii și berea de sărbători, pentru pomenile sociale și toate celelalte "gratuități" (fiți convinși că nimic nu era dat gratuit, totul se compensa cumva din bani publici!) acordate de gașca ce a administrat, timp de 15 ani, fără nicio bătaie de cap, municipiul Constanța. 


Este "factura" pe care o plătesc și cei care, din nepăsare, din indiferență, din indolență chiar, nu au mers la vot, invocând că nu au opțiuni reale, și au lăsat soarta Cetății în mâna unui grup de infractori, mai mult sau mai puțin dovediți. 


Spunem, la începutul acestui editorial, că am cunoscut personal mulți constănțeni a căror viață a devenit un calvar, din pricina monștrilor de beton din fața ferestrelor. Oameni în vârstă, care au fost și ei "cineva" la viața lor. Multora li se împleteau lacrimile în barbă atunci când îmi povesteau ce frumos au trăit până de curând, când nu mai văd parcul, nu mai văd lacul, nu mai văd marea. I-am lăsat să-și depene amintirile și, printre "picături", i-am întrebat cum au votat, ce atitudine au avut atunci când puteau să se exprime pro sau contra administrației locale. Să pic pe spate când am auzit că mulți dintre constănțenii supărați îl votaseră cu două mâini pe "mânca-l-ar mama"! Concluzia o trageți singuri… 


Deci, ne cam merităm soarta. Răul făcut este unul iremediabil, Constanța nu va mai arăta niciodată ca cea de odinioară, iar construcțiile vor continua, chiar în ritm alert. Și, la ora actuală, este dreptul investitorilor, totul fiind acum în limita legii. 


Persistă totuși o întrebare, pe care mulți cititori o adresează: oare ce a făcut DNA în toți acești 15 ani, cum de a fost posibil ca parcurile și terenurile Constanței să fie vândute și nimeni, nicio autoritate de Parchet sau Anticorupție să nu se sesizeze? Presa, ziarul "Cuget Liber" în mod special, și-a făcut datoria și a semnalat problema la timpul respectiv. Dar cei în măsură să facă o anchetă? Sunt incompetenți, sunt corupți, au fost tovarăși la împărțirea "tortului"? Ori poate tot ceea ce s-a făcut a fost perfect legal, băieții fiind cu adevărat deștepți. 


Una peste alta, Constanța arată oribil, rămasă cu mult în urma Brașovului, Sibiului, Clujului, Oradei sau Iașului. Este o realitate incontestabilă și vor mai urma și alte "facturi". 
Pagina a fost generata in 0.3079 secunde