FĂRĂ CENTRE DE PLASAMENT! Ce spune ministrul Muncii

255
1
FĂRĂ CENTRE DE PLASAMENT! Ce spune ministrul Muncii - kidsadstocktodaytease1509181cc8d-1504698425.jpg

Articole de la același autor

Ministrul Muncii și Justiției Sociale, Lia-Olguța Vasilescu, a avut, ieri, o întrevedere cu omologul suedez, Asa Regner, pentru a trece în revistă stadiul implementării Declarației comune semnate în anul 2015.


Ministrul pentru Copii, Persoane Vârstnice și al Egalității de Șanse din Regatul Suediei, Asa Regner și ministrul Muncii și Justiției Sociale, Lia Olguța Vasilescu, au discutat și despre stadiul acțiunilor din planul de lucru aferent declarației comune: cooperarea comună în domeniul egalității de șanse dintre femei și bărbați, protecția copilului și incluziunea socială a categoriilor vulnerabile. 


În acest sens, ministrul român a punctat scăderea șomajului, cu precădere cel în rândul femeilor, care a ajuns să fie mai mic decât cel din rândul bărbaților.


Lia–Olguța Vasilescu a amintit și despre adoptarea Legii salarizării unitare și i-a transmis omologului suedez că MMJS lucrează la o lege a pensiilor, pe principii similare. Au fost punctate și recentele modificări din domeniul legislației referitoare la persoanele cu dizabilități, prin care prestația socială crește considerabil.


Nu în ultimul rând, oficialul român a declarat că se are în vederea înființarea Avocatului Copilului și desființarea treptată a centrelor de plasament, concomitent cu reintegrarea copiilor în societate, prin plasarea lor în grija familiilor extinse, a asistenților maternali sau în case de tip familial.


Ministrul Asa Regner i-a mulțumit omologului român pentru continuarea colaborării dintre cele două state în aceste domenii esențiale și a dat asigurări de tot sprijinul Regatului Suediei în ceea ce privește derularea de proiecte comune.


Comentează știrea

BlackBerry
7 septembrie 2017
nu gandesti?

Ma intreb in cazul in care copilul ajunge la varsta de 14 ani si mimic nu I Mai convine nici parintii,si copilul se plange direct la avocat parintii nefiind vinovati,Atunci avocatul crede copilul??Copilul se duce in familie de violatori?Daca in copil este violat sexual de o familie de romani,????raspunde cineva de caz???Nu va este rusine la toti ministri romani cum si cine va dat scaunul la tronul Romaniei???Habar nu aveti sa vs conduceti Tara....In tarile civilizate ajungi la tron oameni Bine educati cu diplome de avocati si care vorbesc limbs franceza literara cu accent si inteles.Doamna Olguta treceti inapoi la studii,din Cate se vede nu prea va sta Bine pe tron PTR.Ca Numai copiati legile si constitutia altor tati.Nu va merge capul.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4712 secunde