Fără maşini parcate şi cu benzi pentru autobuze. Cum va arăta bulevardul Lăpuşneanu după reabilitare

3457

Articole de la același autor

Reabilitarea bulevardelor 1 Decembrie şi Alexandru Lăpuşneanu va fi demarată în perioada următoare. Autorităţile locale au semnat, în cursul zilei de miercuri, 24 martie, contractul de execuţie a lucrărilor în cadrul proiectului „Îmbunătăţirea mobilităţii în municipiul Constanţa, între Gara CFR şi staţiunea Mamaia”.





Proiectul vizează reabilitarea tronsonului dintre Gară şi staţiune, cuprinzând cele două bulevarde, şi creând o arteră principală modernă, cu benzi speciale pentru autobuze, piste pentru biciclete şi trotuare noi pentru pietoni. De asemenea, vor dispărea parcările în spic de pe marginea străzilor. „Prin aceste lucrări, Primăria Constanţa urmăreşte încurajarea utilizării transportului public şi a celui alternativ, fluidizarea traficului şi eliminarea poluării. Mai mult decât atât, concomitent cu acest proiect, se va proceda şi la înlocuirea magistralei termice de pe acelaşi tronson, pentru a evita clasicele situaţii în care o lucrare nouă de suprafaţă este spartă imediat pentru lucrări la reţelele subterane”, explică purtătorul de cuvânt al Primăriei Constanţa, Alin Vintilă.



Proiectul presupune modernizarea şi resistematizarea spaţiului rutier existent, prin introducerea de benzi dedicate transportului public, amenajare piste pentru biciclete, reabilitare stații pentru transportul public, reamenajare trotuare etc., amenajări peisagere, cu spații verzi și plantare copaci, instalații electrice și iluminat public pentru pistele de biciclete și trotuare, dotări și mobilier urban inteligent şi infrastructură de comunicații.



„Mai exact, vorbim despre 143.000 mp de asfalt, peste 44.000 mp de trotuare, aproape 8 km de piste de biciclete, peste 11 km de benzi de circulație dedicate transportului public, iar tot acest traseu va fi adaptat pentru persoanele cu dizabilități”, mai spune reprezentantul Primăriei Constanţa. Lucrările vor costa peste 20 de milioane de euro, aproape în întregime fonduri nerambursabile, și vor dura 18 luni.





Peste 1.200 de locuri de parcare dispar

Din păcate, odată cu aceste lucrări, vor fi desfiinţate aproape toate locurile de parcare de-a lungul celor două bulevarde. „1.200 de locuri de parcare vor fi relocate pe terenuri pe care se vor construi parcări subterane şi supraetajate”, anunţau autorităţile locale în luna ianuarie a acestui an. Deocamdată, însă, nu au fost identificate acele terenuri şi nici nu a fost demarată amenajarea vreunei parcări în perimetrul respectiv, care să deservească miile de constănţeni ce locuiesc în blocurile aflate de-a lungul celor două bulevarde.





Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4183 secunde