Februarie, lună de foc la Centrul comunitar „Constanța pentru Ucraina”

10751
1
Februarie, lună de foc la Centrul comunitar „Constanța pentru Ucraina” - xfebriarielunadefoc2-1677588619.jpeg
La un an de la declanșarea războiului din Ucraina, comunitățile de cetățeni ucraineni din județul Constanța beneficiază din plin de suportul societății civile locale. Luna februarie a fost astfel plină de activități diversificate în cadrul proiectului „Constanta4Ukraine” implementat de Centrul pentru Resurse Civice din Constanța.


Ajutor din plin pentru semenii din Ucraina


Departamentul de asistență pentru protecție individuală (IPA) a avut o lună foarte solicitantă, oferind asistență pentru peste 1.000 de beneficiari ucraineni, persoane vulnerabile. Departamentul IPA a oferit forme individuale de ajutor precum asistență materială, înscrierea copiilor la grădiniță și școală, consiliere juridică, trimitere medicală, înscrieri la medic de familie.
De luni până vineri, asistenții sociali ai Centrului se ocupă de cazurile sociale în funcție de priorități precum: mame singure, familii cu copii sub trei ani, familii cu mai mult de trei copii, familii cu copii cu dizabilități psihice și fizice. Tot în această lună Centrul cu pricina a lansat și un formular prin care cetățenii ucraineni care își caută un loc de muncă să fie îndrumați către diverși angajatori din județ.


„UNHCR România (n.r. Agenţia ONU pentru Refugiaţi) a contribuit inițiativei noastre cu sprijin constând în haine de iarnă și truse de igienă, care au ajutat peste 500 de oameni.


Centrul nostru de apeluri (0377303030) primește peste 500 de apeluri săptămânal de la persoane care caută informații despre diversele forme de asistență oferite în județul Constanța, precum și informații despre accesul la servicii medicale. De asemenea, aproximativ 40% din apelurile primite în februarie sunt legate de condițiile de locuință, oamenii fiind îngrijorați de viitorul programului 50 / 20”, transmit reprezentanţii Centrului comunitar „Constanța pentru Ucraina”.
Consilierea psihologică este o altă activitate găzduită în program zilnic în centru în această lună, împreună cu un curs de sprijin susținut cu ajutorul fundației Terre des Hommes România. Trainingul de trei zile destinat personalului axat pe activități psihosociale a avut drept scop dezvoltarea de competențe de


suport psihoemoțional în lucrul cu copiii, ca și grup vulnerabil. Utilizând metodologia „Mișcare, jocuri, sport și creativitate”, dezvoltată de fundația Terre des Hommes.


Sute de copii implicaţi în activităţi educative


Peste 300 de copii cu vârste cuprinse între 4 - 14 ani au participat luna aceasta la activitățile pentru copii organizate în centru precum: ședințe de desen, cursuri de dans, grupuri de suport psihoemoțional cu psihologi, club de dezvoltare pentru copii mai mici și club de adolescenți pentru cei mai mari, kinetoterapie, majorete și meșteșuguri artizanale.


De asemenea, cursurile de limba română sunt la mare căutare. În ultima lună, 88 de persoane au finalizat nivelul de începător al cursului.


Peste 100 de adulți au beneficiat de ședințe de fitness, grupuri de sprijin pentru femei cu psihologi, consiliere psihologică individual pentru adulți și minori și ședințe de yoga. Centrul a găzduit și un masterclass foto pentru amatori.
Cei interesaţi trebuie să ştie că Centrul comunitar „Constanța pentru Ucraina” este accesibil publicului de luni până sâmbătă, între orele 9 – 18, și se află pe bd. IC Brătianu nr. 5, Constanța.




Comentează știrea

Tot Ei
28 februarie 2023
Erorile neamului vanzator

De ce trebuie sa ne împrumutăm noi ca să cheltuim cu ei???

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3782 secunde