Federaţia Tinerilor din Constanţa cere salarii mai mari pentru funcţionarii debutanţi din primărie

486
Federaţia Tinerilor din Constanţa cere salarii mai mari pentru funcţionarii debutanţi din primărie - federatiatinerilor-1619031782.jpg

Articole recomandate

Federația Tinerilor din Constanța solicită conducerii Primăriei Constanţa, precum și consilierilor locali, majorarea salariilor oferite funcționarilor debutanți din instituţie, aceștia fiind preponderent tineri care caută un loc de muncă în orașul lor.

“Pe data de 23 aprilie 2021 va avea loc ședința consiliului local pe a cărei ordine de zi se regăsește un proiect privind stabilirea salariilor de bază pentru funcționarii publici și personalul contractual din cadrul aparatului de specialitate al primarului municipiului Constanța și din serviciile publice aflate în subordinea Consiliului local al municipiului Constanța. Acest proiect prevede, printre altele, cuantumul salariilor funcționarilor debutanți, în valoare de 2.350 de lei. Federația Tinerilor din Constanța consideră că acest cuantum nu asigură un nivel de trai decent, ba mai mult, îi va influența pe cei abia ieșiți din băncile facultății să se reorienteze spre alte zone ale țării, unde posturile sunt mai atractive, iar efortul lor este răsplătit pe măsură. Spre exemplu, în municipiul București, cel mai mic salariu pe care îl poate primi un consilier juridic debutant este de 4.320 de lei. Totodată, în cadrul Consiliului Județean Constanța salariul pentru același post pleacă de la 2.950 de lei și poate urca până la 3.670 de lei”, precizează Andrei Mihai Tănase, preşedintele Federaţiei Tinerilor din Constanţa.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7522 secunde