Festivalul "Miturile Cetății" revine la Constanța cu spectacole de calitate

364
Festivalul

Articole de la același autor

Festivalul Internațional de Teatru "Miturile Cetății" ajunge, anul acesta, la a patra ediție, continuitatea celui mai mare eveniment cultural organizat de Teatrul de Stat Constanța fiind asigurată prin eforturile echipei actuale ale teatrului și publicului care, cu fiecare an, este din ce în ce mai activ în participarea la festival. 


Spectacolele acestei ediții sunt programate în perioada 20 - 30 iunie și vor avea loc la sediul Teatrului de Stat Constanța, pe scena în aer liber amplasată în Piața Ovidiu, la Teatrul pentru Copii și Tineret "Căluțul de Mare", la Teatrul Național de Operă și Balet "Oleg Danovski" și în incinta Muzeului de Artă Constanța. 


Spectacolele cuprind o gamă variată de subiecte și tematici, fiind repartizate în secțiuni. Astfel, reprezentațiile din Piața Ovidiu fac parte dintr-o anumită secțiune, anul acesta reprezentând spectacole de teatru-dans, teatru-muzical. Organizatorii au evitat să prezinte spectacole de teatru clasic și dramatic pe scena din Piața Ovidiu, urmărind să prezinte un alt tip de divertisment. Spectatorii vor avea parte de multe surprize și ocazii plăcute în cadrul festivalului, organizatorii asigurând un program foarte bogat, adresându-se tuturor grupelor de vârstă și antrenând activități pe gustul tuturor celor interesați de teatru. 


"În perioada de vară, dacă tot invităm adulții la teatru, e oportun ca și cei mici să aibă parte de spectacole de calitate. Avem anul acesta nu doar o secțiune dedicată copiilor, dar și o subsecțiune dedicată adolescenților și tinerilor adulți. Sunt trei spectacole special gândite care au acest profil, vorbim de teatrul «Excelsior» din București, teatrul «Luceafărul» din Iași, care sunt cu profilul pentru tineret și adolescenți", declară directorul general interimar al Teatrului de Stat Constanța și selecționer al acestei ediții a festivalului, Erwin Șimșensohn. 
Festivalul cuprinde 34 de spectacole, ale unor trupe teatrale din țară și din străinătate. Dintre participanți, se numără Teatrul Național "Mihai Eminescu" Chișinău, Teatrul Național de Operă și Operetă "Nae Leonard" Galați, Teatrul Național "I.L. Caragiale" București, Teatrul de Păpuși "Cărăbuș" Brăila, Teatrul "Excelsior" București, Teatrul Municipal Baia Mare, Teatrul Evreiesc de Stat, Teatrul "Tony Bulandra" Târgoviște, "Unteatru" București, și multe altele care vor oferi pe scena constănțeană spectacole de calitate, apreciate din țară și peste hotare. 


Publicul, în dialog cu artiștii 
O noutate a ediției este aceea că spectatorii vor avea parte de discuții moderate de criticii de specialitate. Discuțiile publicului cu artiștii din cadrul spectacolului vor avea loc după reprezentarea scenică, oferind oportunitatea acestora de a pune întrebări, de a dialoga direct cu marii regizori ai teatrului contemporan românesc, dar și străin. 


XXX 
Festivalul demarează joi, 20 iunie, la ora 19.00, cu piesa "Carnavalul" după I.L. Caragiale, în regia Alexei Visarion, spectacolul Teatrului Național de "Mihai Eminescu" Chișinău având loc în incinta Teatrului Național de Operă și Balet "Oleg Danovski". 
În aceeași seară, la ora 21.00, în Piața Ovidiu va evolua Teatrul Național de Operă și Operetă "Nae Leonard" Galați, cu spectacolul de operetă "Silvia", de Emmerich Kalman, în regia lui Cristian Mihăilescu.
Biletele pentru spectacole pot să fie procurate la casa de bilete de la Teatrul de Stat Constanța și pe platforma mystage.ro, începând cu ziua de azi. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6668 secunde