Firma care reabilitează bulevardul Lăpuşneanu, amendată de Garda de Mediu pentru că a tăiat rădăcinile unor tei

231
1
Firma care reabilitează bulevardul Lăpuşneanu, amendată de Garda de Mediu pentru că a tăiat rădăcinile unor tei - firmarecare-1645428650.jpg

Articole de la același autor

Firma care efectuează lucrările de reabilitare a bulevardului Alexandru Lăpuşneanu a fost amendată de comisarii Gărzii Naţionale de Mediu Constanţa după ce a fost reclamată că a distrus rădăcinile unor tei de pe trotuar.

Controlul a fost realizat în urma unor petiţii transmise instituţiei, cu privire la afectarea rădăcinilor teilor de pe fâşiile plantate de-a lungul căii de comunicaţie. Astfel, comisarii Gărzii Naţionale de Mediu Constanţa au efectuat verificări pe bulevardul Alexandru Lăpuşneanu, în zona Zodiac. Lucrările demarate în zona bulevardului Alexandru Lăpuşneanu fac parte din proiectul Îmbunătăţirea mobilităţii în municipiul Constanţa, între gara CFR şi staţiunea Mamaia, beneficiarul lucrărilor fiind Primăria Constanţa.

„La data controlului, se realizau lucrări de amenajare a trotuarelor, a pistei pentru biciclişti şi de montare a instalaţiei de udare prin picurare, fiind îndepărtate rădăcinile secţionate ale arborilor ornamentali, în vederea pregătirii suprafeţelor betonate. Societatea care realizează lucrările a fost sancţionată contravenţional cu două amenzi în valoare totală de 12.500 lei, pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 24/2007 privind reglementarea şi administrarea spaţiilor verzi din intravilanul localităţilor şi pentru lipsa evidenţei deşeurilor generate în timpul lucrărilor. De asemenea, s-au stabilit măsuri cu termene de rezolvare atât pentru UAT Constanţa, în calitate de beneficiar al proiectului, cât şi pentru antreprenorul general, ca executant al lucrărilor”, a declarat Steluţa Popescu, comisarul şef al Gărgii de Mediu Constanţa.

Comentează știrea

io dixit
22 februarie 2022
meserie te halesc

cu 25 de oameni la lucru (jumatate se odihnesc), pot taia si pietre, ca tot nu termina anul asta. asa delasare din partea primariei, rar s-a mai vazut. probabil ca firma nu este platita la lucrare ci la zile de lucru.

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.4491 secunde