Fotbal feminin / Tricolorele U19 s-au impus în cel de-al doilea amical disputat în compania Bulgariei

162
Fotbal feminin / Tricolorele U19 s-au impus în cel de-al doilea amical disputat în compania Bulgariei - 1-1645428624.jpg

Articole de la același autor

Naționala feminină de fotbal junioare U19 a României a câștigat, cu scorul de 2-1, cel de-al doilea amical jucat cu reprezentativa similară a Bulgariei în timpul cantonamentului pe care fetele antrenate de Ion Marin l-au desfășurat la Ruse. Primul meci s-a încheiat la egalitate, scor 1-1, informează Federaţia Română de Fotbal.

Rita Mitri a deschis scorul pentru România în minutul 37, însă Bulgaria a egalat înainte de pauză. Golul victoriei pentru tricolore a fost marcat de Ioana Bălăceanu cu 20 de minute înainte de final.

În aprilie, junioarele U19 vor juca în ultima fază de calificare înaintea Campionatului European WU19 din acest an. Înaintea acestuia, tricolorele mici mai au programată o „dublă” amicală cu Ungaria, în luna martie.

Aflate în fața examenului de maturitate, junioarele U19 vor avea oportunitatea de a-și măsura abilitățile cu cele mai puternice reprezentative similare din Europa în urma calificării în runda 2 pe care au obținut-o toamna trecută.

Naționala pregătită de Ion Marin a încheiat pe primul loc grupa preliminară, în care a învins, pe rând, Georgia (2-1), Malta (5-2) și Israel (1-0). În urma tragerii la sorți din 9 decembrie, tricolorele au fost repartizate în Grupa A6, alături de Spania, Țările de Jos și Portugalia.

Meciurile se vor desfășura, în luna aprilie, în Portugalia, conform următorului program:

6 aprilie 2022

Spania - România

Portugalia - Țările de Jos

9 aprilie 2022

Spania - Portugalia

Țările de Jos - România

12 aprilie 2022

Țările de Jos - Spania

România - Portugalia

În urma acestei runde, se vor stabili cele șapte echipe care se vor alătura țării gazdă, Cehia, la Campionatul European WU19. Totodată, în urma acestei faze, se vor stabili echipele care promovează/retrogradează pentru formarea grupelor în sezonul viitor.

Foto: Federaţia Română de Fotbal / frf.ro 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2838 secunde