Fotbal feminin / Junioarele tricolore și-au aflat adversarele din ultima fază înainte de EURO 2022

138
Fotbal feminin / Junioarele tricolore și-au aflat adversarele din ultima fază înainte de EURO 2022 - 1-1639140392.jpg
Reprezentativele feminine de fotbal Under 17 și Under 19 ale României au promovat în Liga A și s-au calificat automat în etapa următoare din drumul spre turneele finale dedicate acestor categorii de vârstă, după ce au încheiat pe primul loc turneele preliminare din această toamnă.

În urma tragerii la sorți efectuate la sediul UEFA de la Nyon, junioarele și-au aflat grupele în care au fost repartizate pentru disputarea ultimei faze înainte de Campionatele Europene WU17 și WU19, informează Federaţia Română de Fotbal.

Under 17

Tricolorele pregătite de Irina Giurgiu s-au calificat în runda a doua după ce au remizat cu Turcia, 2-2, și au învins Letonia cu 3-1. Anul viitor, în luna martie, tricolorele mici vor merge în Grupa A3, unde vor întâlni Suedia, Norvegia și Serbia.

Turneul se va desfășura în Norvegia, conform următorului program:

25 martie 2022

Suedia - România

Serbia - Norvegia

28 martie 2022

Suedia - Serbia

Norvegia - România

31 martie 2022

România - Serbia

Norvegia - Suedia

Turneul final al Campionatului European WU17 este găzduit de Bosnia și Herțegovina și este programat să se desfășoare în perioada 3-15 mai 2022. Alături de țara gazdă, vor merge la turneul final câștigătoarele celor şapte grupe din runda a doua, unde sunt calificate și tricolorele mici.

Acesta este primul sezon în care campionatele de junioare se desfășoară pe sistemul UEFA Nations League, cu promovare și retrogradare, în funcție de rezultatele obținute.

Under 19

Aflate în fața examenului de maturitate, junioarele U19 vor avea oportunitatea de a-și măsura abilitățile cu cele mai puternice reprezentative similare din Europa în urma calificării în runda a doua pe care au obținut-o în această toamnă.

Naționala pregătită de Ion Marin a încheiat pe primul loc grupa preliminară, în care a învins, pe rând, Georgia (2-1), Malta (5-2) și Israel (1-0). În urma tragerii la sorți, tricolorele au fost repartizate în Grupa A6, alături de Spania, Țările de Jos și Portugalia.

Meciurile urmează să se desfășoare în luna aprilie a anului viitor, conform următorului program:

6 aprilie 2022

Spania - România

Portugalia - Țările de Jos

9 aprilie 2022

Spania - Portugalia

Țările de Jos - România

12 aprilie 2022

Țările de Jos - Spania

România - Portugalia

În urma acestei runde, se vor stabili cele șapte echipe care se vor alătura țării gazdă, Cehia, la Campionatul European WU19 de anul viitor. Totodată, în urma acestei faze, se vor stabili echipele care promovează/retrogradează pentru formarea grupelor în sezonul viitor.

Foto: Federaţia Română de Fotbal / frf.ro 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.3808 secunde