Florăresele, la un pas de faliment! „În prima zi de școală aveam încasări mari”

1477

Articole de la același autor

Dacă, în anii trecuţi, florarii scoteau bani frumoşi în prima zi de şcoală a copiilor, anul acesta, afacerile cu flori s-au dus pe apa sâmbetei. De ce? Pentru că de la nivel național s-a făcut recomandarea ca părinții să lase deoparte aranjamentele florale în acest an pandemic și să se concentreze mai mult pe altele, respectiv să le pună copiilor în rucsac măști de protecție și dezinfectanți.

Dacă, pentru părinți, faptul că nu au mai trebuit să aducă la școală sau grădiniță flori a fost o cheltuială în minus, pentru cei care fac afaceri cu flori, aceasta a fost o lovitură sub centură. Ba chiar, mai mult decât atât, în majoritatea unităților de învățământ, cadrele didactice le-au recomandat elevilor să vină cu dezinfectanţi în loc de flori, așa că tradiţia buchetului de flori pentru doamna educatoare, învățătoare sau profesoară a picat toamna aceasta.

În unele zone ale orașului, florăresele au fost chiar nevoite să își arunce o parte din marfă, pentru că, din cauza căldurii, florile începuseră să se ofilească.

„De fiecare dată, la începutul anului şcolar, aveam încasări foarte mari. Din păcate, astăzi, am avut extrem de puţini clienţi. Vânzările au fost praf. Este o bătaie de joc”, ne-a declarat Anca Vasile.

„Chiar dacă preţurile au fost neschimbate, lumea ne-a ocolit toată ziua. Nimeni nu s-a înghesuit să cumpere flori pentru şcoală. În jur de ora prânzului, când mergeau, de obicei, elevii mai mari spre şcoală, aveam, iar, multe solicitări. De data aceasta, însă, am fost pe punctul de a închide. Tot ce pot să vă spun este că a mers atât de prost, că am fost cât pe ce să aruncăm marfa. Este o pierdere uriaşă, nu se mişcă absolut nimic, foarte prost”, a spus, la rândul ei Mioara Ene, o altă florăreasă.

Altele, în schimb, s-au gândit să facă ordine şi să plece acasă, dar au mai stat, doar-doar de-o mai apărea vreun client. Aşadar, buchetele de flori oferite în prima zi de şcoală, nelipsite din recuzita elevului proaspăt întors din vacanţă, au dispărut cu desăvârşire anul acesta.

Ca o concluzie, mulți dintre cei care au afaceri cu flori sunt de părere că nu cu florile se aduce virusul în casă. „În mall, când mergem, prin magazine, probăm rochii, bluze. Despre ce vorbim?”, a spus, indignată, şi Dorica Rădulescu.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2084 secunde