Senatorul Ștefan Mihu, interpelare pe tema începutului de an școlar

214
Senatorul Ștefan Mihu, interpelare pe tema începutului de an școlar - senatorstefanmihu-1599499412.jpg
Într-o interpelare adresată ministrului Sănătății, senatorul Ștefan Mihu solicită sprijinul guvernamental pentru un început de an școlar în siguranță.

"Peste puține zile, vom asista la deschiderea noului an școlar 2020/2021. Ceea ce reprezenta, altădată, un prilej de deosebită bucurie și satisfacție pozitivă în rândul părinților, copiilor și cadrelor didactice, anul acesta este un motiv de incertitudine și neliniște, în circumstanțele speciale ale stării de alertă și pandemiei de coronavirus! Bineînțeles că aceste circumstanțe speciale necesită măsuri speciale și o organizare pe măsură, inclusiv din partea autorităților sanitare, pe dimensiunea de prevenire și protejare sanitară a cadrelor didactice și elevilor! În aceste condiții, se pune problema dacă Ministerul Sănătății a reușit să pună la punct o strategie coerentă și eficientă de testare a cadrelor didactice și elevilor, în paralel cu asigurarea tuturor instituțiilor de învățământ cu materiale sanitare corespunzătoare, inclusiv măști medicale de protecție.

Poate unii colegi parlamentari – evident, din rândul PNL și aliații lor – se vor întreba, în marea lor grijă pentru sănătatea și viitorul națiunii, de ce trebuie testați în masă elevii și cadrele didactice și de ce trebuie asigurate unitățile școlare cu materialele sanitare de protecție?

Chestiunea este extrem de serioasă: cadrele didactice și elevii au nevoie să fie testați pentru simplul motiv că, foarte probabil, printre ei, se află nu puțini purtători asimptomatici ai virusului, care, nedepistați și izolați la timp, vor infecta, din păcate, marea masă a elevilor și profesorilor – și vorbim de o populație școlară de circa 3.5 milioane de persoane - cu consecințe negative, dificil de cuantificat, în plan social și uman!", a spus senatorul constănțean Ștefan Mihu.

Printre altele, el a atras atenția că dotarea insuficientă sau necorespunzătoare a școlilor cu măști de protecție, acest mijloc simplu, dar destul de eficient de protecție, va amplifica dramatic și necontrolat, în mod evident, proasta gestionare de până acum a pandemiei și insuficiența demersului guvernamental de testare.

"Față de cele de mai sus, vă rog să precizați, domnule ministru, dacă la nivelul Ministerului Sănătății există o strategie coerentă de testare și protejare epidemiologică a populației școlare, inclusiv prin dotarea unităților de învățământ cu măști medicale de protecție, odată cu apropiata deschidere a noului an școlar?", a solicitat senatorul social-democrat Ștefan Mihu. Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2778 secunde