„Flurona”, o nouă ameninţare pentru populaţie. „Va apărea la cei care sunt vulnerabili şi nu sunt vaccinaţi”

1664

Articole de la același autor

Pe lângă cazurile obişnuite de Covid-19, care se află de câteva zile pe o pantă ascendentă în întreaga lume, populaţia este ameninţată de o altă problemă de sănătate, denumită de către specialişti „Flurona”, care reprezintă infectarea simultană cu noul coronavirus şi virusul gripal.

La acest moment, probabil că este doar o chestiune de timp până când cei doi viruşi vor face echipă şi vor începe să lovească din plin populaţia, asta în condiţiile în care o bună parte dintre bolnavii vulnerabili faţă de Covid şi gripă sunt fie nevaccinaţi, fie vaccinaţi numai împotriva coronavirusului.

Cum îşi dă seama o persoană că ar putea fi afectată de „Flurona”, cât de gravă este situaţia şi ce se poate face? La toate aceste întrebări ne-au răspuns specialiștii constănțeni. Înainte de toate, însă, trebuie subliniat că pacientul are o simptomatologie similară Covid, aşa că este foarte dificil pentru cineva, mai ales neavizat, să își dea seama că suferă de o infecţie simplă sau este o combinaţie cu gripă.

Potrivit dr. Sergiu Tașinschi, epidemiolog la Spitalul Municipal Mangalia, din punct de vedere clinic, „Flurona” este mult mai periculoasă decât oricare dintre cele două infecții contactate separat, pentru că organismul suportă consecințele agresiunii virale, atât din partea virusului Sars- Cov-2, cât și a virusului gripal. „Mai mult decât atât, în astfel de situații, riscul de pneumonie crește semnificativ. Din păcate, ne aflăm în plin sezon al afecțiunilor respiratorii, și, la fel ca în fiecare an, există cazuri de gripă. Drept urmare, este mai mult ca sigur că vor apărea și în România co-infecții cu cei doi viruși”, ne-a declarat medicul.

Dr. Cora Mitroi Maxim, medic la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Constanţa, a precizat că „Flurona” nu este un virus nou. În aceste condiții, populația trebuie să știe că, de fapt, aceasta este situația în care o persoană este infectată cu Covid și cu virusul gripal, și este o situație cu care ne vom confrunta pe viitor.

„Primul meu pacient cu Covid, din 2020, a fost infectat cu Covid, dar a avut şi gripă. Deci, am mai avut astfel de cazuri, dar rar. Acum vor fi mai frecvente, pentru că tulpina Omicron este mai uşor transmisibilă şi mult mai contagioasă. Formele severe de Flurona vor apărea la cei care sunt vulnerabili, au boli asociate şi nu sunt vaccinaţi, nici antigripal, nici anti Sars-Cov-2”, a explicat specialistul.

Şi dr. Irina Magdalena Dumitru, de la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Constanţa, este de aceeaşi părere, şi anume că „Flurona” va apărea în mod sigur și la noi în ţară, la persoane complet nevaccinate.


„Am avut unele asocieri la începutul pandemiei, însă cu variantele de coronavirus mai puțin agresive”, a completat medicul.

Precizăm că dubla infecţie a fost descoperită, deja, la o femeie nevaccinată care a născut de curând în Israel. Aşadar, Israelul a raportat oficial primul caz din lume de „Flurona” - infectarea simultană cu Covid-19 şi virusul gripal. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.328 secunde