Fonduri nerambursabile de la Guvern pentru studii în protecția mediului

609
Fonduri nerambursabile de la Guvern pentru studii în protecția mediului - protectia-mediului-1694335422.jpg

Articole de la același autor

Guvernul va aloca, anul acesta, fonduri nerambursabile de peste 15 milioane de lei pentru realizarea unor studii privind protecția mediului și apelor. Banii vor fi destinați și pentru obligații derivate din acorduri internaționale și directive UE, precum și unor studii de cercetare în domeniul schimbărilor climatice.

Banii vor fi alocați din bugetul Fondului pentru mediu și direcționați către Ministerul Mediului și Pădurilor, care va contracta serviciile pentru realizarea studiilor, prin achiziție publică. În aceste fonduri nerambursabile, vor fi incluse 36 de analize, printre care: cercetări privind analiza oportunității instituirii unei structuri naționale pentru coordonarea activităților de colectare și valorificare a deșeurilor de echipamente electrice și electronice, calitatea componentelor fizico-chimice și biologice din Delta Dunării și zona costieră adiacentă în contextul impactului transfrontier al Canalului Bâstroe și realizarea unui model de difuzie și transport de substanțe poluante într-un curs de apă.

Studiile de acest fel vizează, de obicei, reconstituirea viiturilor excepționale din ultimul deceniu și reprezentarea zonelor afectate de inundații, precum și realizarea Planului de management al zonei costiere.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9018 secunde