Funcționarii publici spun că de vină pentru corupția din sistem sunt salariile mici

259
2
Funcționarii publici spun că de vină pentru corupția din sistem sunt salariile mici - functionariipublici-1458587625.jpg

Articole de la același autor

Actualul sistem de salarizare a funcționarilor publici din România este generator de corupție, ineficiență instituțională și conflicte de muncă. Aceasta este părerea Sindicatului Național al Funcționarilor Publici, care cere creșterea salariilor.


"S.N.F.P solicită ca salarizarea funcționarilor publici din România, din cadrul instituțiilor publice de control (finanțe publice, inspecția muncii, protecția consumatorilor, garda de mediu etc.), cât și din instituțiile publice suport ale admi-nistrației publice centrale și locale, care oferă servicii cetățenilor din România sau din străinătate, precum MAE, să devină o prioritate a acestui guvern în contextul în care salariul mic, lipsa protecției juridice vulnerabilizează funcționarul public în fața fenomenelor infracționale și contravenționale, făcând ca instituțiile publice să devină ineficiente în asigurarea statului de drept", este de părere Sebastian Oprescu, președintele S.N.F.P..


Sindicaliștii cer primului-ministru Dacian Cioloș, dar și celorlalți membri ai Cabinetului responsabili în buna funcționare a instituțiilor publice să repună în dezbatere și aprobare legea privind sistemul unitar de salarizare a bugetarilor. În caz contrar, bugetarii amenință cu acțiuni de protest. 


"Informăm atât reprezentanții Guvernului, cât și opinia publică de faptul că lipsa unei acțuni guvernamentale care să ducă la soluționarea acestei revendicări, mai precis scoaterea funcționarilor publici din zona corupției și ineficienței instituționale, prin ridicarea acestora din zona salariului minim pe economie, ne obligă să inițiem și să declanșăm acțiuni de protest", a mai spus președintele S.N.F.P.. 


Comentează știrea

vasile
22 martie 2016
pedepse prea mici

De vină pentru corupția din sistem sunt de vină nu numai sunt salariile mici ci și pedepsele mici primite de corupți. Dacă pentru șpagă s-ar da 50 de ani de pușcărie cred ca se rezolva problema.

Dorel
22 martie 2016
Salarii mici ?

Românu' poate să aibă salariul cât casa, că tot fură ?

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7966 secunde