Gabriel Comănescu a vândut "Casa cu Lei". Iată cine este noul proprietar

14251
Gabriel Comănescu a vândut

Articole de la același autor

Monumentul istoric „Casa cu Lei”, un simbol al oraşului Constanţa, a fost vândut de fostul proprietar, omul de afaceri Gabriel Comănescu, clădirea fiind cumpărată de furnizorul şi traderul de electricitate şi gaze naturale Monsson Trading. 


„Intenţia noastră este de a restaura monumentul istoric şi de a-l readuce la adevărata sa valoare. În acest moment, estimăm că renovarea va dura circa trei ani, dintre care, în primul an, ne vom concentra pe obţinerea tuturor avizelor şi autorizaţiilor necesare demarării lucrărilor de renovare pentru un astfel de monument istoric, iar în următorii doi ani vom face renovarea propriu-zisă”, a declarat Andrei Muntmark, directorul general al Monsson Trading.


În ceea ce privește prețul tranzacției acesta nu este cunoscut. Totuși, surse din mediul privat au precizat că, anul trecut, au mai existat negocieri între cele două părți dar nu s-a ajuns la o înțelegere concretă. Aceleași surse au precizat că, la acel moment, proprietarul solicita un milion de euro pe "Casa cu Lei".

Menționăm că autoritățile locale din Constanța nu și-au manifestat în acest caz dreptul de preempţiune.


În prezent, „Casa cu Lei” este una dintre clădirile istorice de referinţă pentru oraşul de la malul mării, fiind construită între 1895 şi 1898 la iniţiativa omului de afaceri de origine armeană, Dicran Emirzian. Clădirea a fost ridicată după planurile arhitectului Ion Berindei, având un stil arhitectural ce aparţine eclectismului, cu elemente din componenţa clasicismului, Renaşterii şi barocului. „Casa cu Lei” este situată la intersecţia străzilor Dianei şi Nicolae Titulescu şi este înscrisă în patrimoniul arhitectonic al României, declarată monument istoric de categoria A.






Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.53 secunde