Galerie FOTO. Constanța, plină de tranșee și mormane de pământ

1154
4

Articole de la același autor

r Se modernizează rețelele de apă și canalizare din tot centrul municipiului și din zona peninsulară

Constanța este răvășită de numeroase șantiere. Centrul municipiului arată ca după bombardament. Se sapă pe toate fronturile și se lucrează la foc continuu, cu efective numeroase de muncitori pentru ca inter-vențiile pe șosele și pe asfalt să fie cât mai scurte.

Bulevardele Tomis, Ferdinand, strada Ștefan cel Mare, strada Răscoalei 1907, strada Mircea cel Bătrân, nemaipunând la socoteală toată zona peninsulară, sunt pline de șanțuri. Se înlocuiesc toate rețelele vechi de alimentare cu apă și canalizare și se modernizează sistemul. Traficul se desfășoară cu o oarecare dificultate, dar nu este închis complet decât pe străzile din Peninsulă.

O mare parte din șantierele din centrul Constanței sunt realizate de SC RAJA SA, prin proiecte cu finanțare europeană. Este vorba despre un contract de reabilitare a rețelei de apă pentru zona centrală, inclusiv magistrala, un contract de reabilitare și extindere a rețelei de colectare în centrul municipiului, un contract de reabilitare a rețelei de apă și canalizare în zona peninsulară și un contract de extindere a rețelei de apă în zona Baba Novac. Aproape toate șantierele trebuie finalizate în luna decembrie 2013, așa că muncitorii trag tare pentru a se încadra în termen. De altfel, lucrările par să se desfășoare cu rapiditate, astfel încât, în numai câteva zile, a fost înlocuită rețeaua pe bulevardul Tomis, în zona Grand, și au fost și asfaltate șanțurile.

"În centrul Constanței, rețeaua de alimentare cu apă este înlocuită pe o distanță de peste 17 metri, iar conducta magistrală pe 9,5 km. În Peninsulă, se înlocuiește și se extinde rețeaua de apă cu 11,4 km și cea de canalizare cu șase km. Pentru zona Baba Novac, rețeaua de alimentare cu apă va fi extinsă cu 6,2 km și 3,6 km pe strada Tulcei, iar cea de canalizare cu 7,2 km și va fi construită o stație de pompare nouă", a declarat, pentru "Cuget Liber", purtătorul de cuvânt al SC RAJA S.A, Irina Oprea.

În ciuda disconfortului creat pe durata șantierelor, lucrările erau foarte necesare pentru modernizarea rețelei vechi de zeci de ani și depășită de multe ori de ploile torențiale tot mai dese. Unii șoferi și pietoni sunt înțelegători și sunt de părere că "mai bine se lucrează acum decât în sezonul estival, atunci când este și mai aglomerat", alții sunt deranjați și spun că lucrările trebuie grăbite la maximum, recomandând să se sape și noaptea.

Comentează știrea

Dan
16 octombrie 2013
Si cum vreti altfel?

Inca nu s-a inventat operatia laparoscopica pentru inlocuirea conductelor subterane. Prin urmare,e normal sa se sape santuri si ce sa vezi,asta inseamna pamant dislocat plus alte cateva neplaceri. Nu-I nimic,daca treaba va fi facuta temeinic,e in regula.

FONDURI UE
16 octombrie 2013
FONDURI UE

Acum este momentul: In 2013 Fondurile Europene NERAMBURSABILE se Acorda si la noi la fel de Usor ca in statele membre ale Uniunii Europene! Iata cum obtii fonduri europene pentru afacerea ta in doar 2 luni si 17 zile. Aflii mai multe detalii pe site-ul:www.fondurieuropenenerambursabile.ro

AFACEREA TA
16 octombrie 2013
GHIDUL PENTRU AFACEREA TA

Cum poti castiga 3000 de euro lunar crescand prepelite intr-un spatiu de numai 20mp? Iata cum Afacerea ta cu Prepelite devine profitabila in doar 60 de zile si iti aduce 1100 lei,la fiecare 125 lei investiti in productie. Detalii pe:www.crestereaprepelitelor.ro

AFACEREA TA
16 octombrie 2013
GHIDUL PENTRU AFACEREA TA

Iata cum Afacerea ta cu Ciuperci devine profitabila in doar 170 de zile si iti aduce la o micro-ferma de 100 mp amenajata pe 3 nivele, 80-100 kg ciuperci/mp/an, la 7-8 lei/kg obtii un profit de 23.000euro pe an. Pentru mai multe detalii vizitati:www.cultivareaciupercilor.ro

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5646 secunde