Deputatul Florin Gheorghe propune înființarea Registrului Unic al Carierei

157
2
Deputatul Florin Gheorghe propune înființarea Registrului Unic al Carierei - floringheorghe31369755066-1381870428.jpg

Articole de la același autor

Deputatul PDL de Constanța Florin Gheorghe a depus, ieri, o inițiativă legislativă prin care se dorește înființarea Registrului Unic al Carierei. Propunerea legislativă dorește să răspundă acestei probleme existente pe piața muncii, prin completarea Legii nr. 53/2003. "Registrul Unic al Carierei este cel care va cuprinde, exclusiv în format electronic, caracterizările profesionale ale angajaților formulate de angajatorii precedenți, la încetarea contractului de muncă. Registrul Unic al Carierei va funcționa ca registru electronic integrat la nivel național și va conține toate caracterizările profesionale formulate de angajatori pe parcursul carierei unui angajat. Caracterizările vor cuprinde atât performanțele profesionale, cât și aspecte deviante din activitatea precedentă a angajatului", a precizat deputatul Florin Gheorghe. Astfel, în propunerea legislativă, la încetarea contractului de muncă, angajatorul este obligat să înainteze Inspectoratului Teritorial de Muncă o caracterizare a angajatului. Aceasta va cuprinde printre altele, aspecte privind performanțele în muncă ale angajatului, specializări sau calificări efectuate pe durata derulării contractului de muncă, abaterile disciplinare ale angajatului săvârșite pe durata derulării contractului de muncă, sancțiuni administrative, civile sau penale aplicate angajatului pe durata derulării contractului de muncă, în cazul concedierii individuale, motivele acesteia, sau dacă încetarea contractului de muncă a survenit ca urmare a concedierilor colective. Caracterizările vor fi disponibile în mod gratuit tuturor angajatorilor din România. Proiectul de lege mai prevede ca angajatorii care, din rea-credință, întocmesc caracterizări neconforme cu realitatea sau care utilizează necorespunzător datele Registrului Unic al Carierei răspund civil, contravențional sau penal. 

Comentează știrea

Hanibal
16 octombrie 2013
propunere revolutionara

Dl deputat Florin are preocupari majore.Gandeste mult,face interpelari si propuneri.Dl deputat vrea sa reanfiinteze dosarul personal de cadre,dosarul care a nenorocit viata multora in regimul trecut.A fost o vreme cand in Romania o servitoare nu se putea angaja fara recomandarea fostilor stapani.Ce a fost in regimul comunist stim.Orice ticalos se va putea razbuna pe cineva inscriind in dosar fapte rastalmacite.Sa admitem si situatia ca inscrisul este real si se mentioneaza abaterea sau "aspectele deviante".Salariatul a gresit.Nu are dreptul ca la urmatoarea angajare sa demonstreze ca s-a indreptat?Acolo unde este cazul exista prevederi legale.Se cere cazierul.Mai exista legiferat si se cere la angajare C.V. Dl deputat merita felicitari daca propunerea ar fi vizat clasa politicianista. In functiile de partid si in administratie intra oricine.Cu cat are mai multe bube-n cap cu atat mai usor ajunge lider de partid,parlamentar sau ministeriabil.Desigur,ca toti cei cu pile vor fi angajati ca salariati la stat indiferent de dosar.In sectorul privat patronul tine in primul rand la calificare nu la dosar.Asteptam de la dl deputat noi propuneri salvatoare de tara.

Hanibal
16 octombrie 2013
post scriptum

Cu tot respectul pentru redactie indraznesc sa fac si eu o propunere.Sa se reduca dimensiunile fotografiilor si spatiul economisit sa fie folosit pentru tratarea problemelor cetatenilor care au atatea de patimit din cauza politicianistilor de profesie interpelatori si propunatori.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4815 secunde