Cum va fi SALVAT CAZINOUL din Constanța. Costurile ajung la 12 MILIOANE de euro!

2122
10
Cum va fi SALVAT CAZINOUL din Constanța. Costurile ajung la 12 MILIOANE de euro! - cazino1-1381855173.jpg

Articole de la același autor

Autoritățile locale depun eforturi pentru ca tot mai multe obiective din municipiul Constanța să fie realizate cu bani europeni. După reabilitarea zonei din Piața Ovidiu sau a Parcului Arheologic, următorul obiectiv care va intra în reabilitare este Cazinoul din Constanța. Potrivit proiectului inițiat de reprezentanții Direcției Dezvoltare Programe din cadrul Primăriei Constanța, până la sfârșitul acestui an urmează să fie finalizată documentația necesară finanțării cu bani europeni, iar din 2014 să se înceapă lucrările. 


Valoarea estimată este de 10-12 milioane euro, iar destinația Cazinoului va fi ca, cel puțin cinci ani, să funcționeze ca centru de festivități și centru expozițional. După ce, ultima dată, consilierii locali stabiliseră că cel mai bine ar fi ca simbolul orașului să fie scos la vânzare către investitori străini, în urmă cu câteva luni, primarul Radu Mazăre a anunțat că nu aceasta este cea mai bună soluție. "Nu mai vindem Cazinoul. Am discutat, ne-am gândit bine și nu aceasta este cea mai bună soluție. Deci, nu-l mai vindem. Am avut niște discuții și cu Nicușor Constantinescu și ne-a promis că ne va ajuta. O să îl renovăm cu fonduri europene, deoarece s-au găsit niște soluții pe această variantă, în sensul că au rămas niște bani care nu au fost atrași și cu ajutorul unor specialiști în domeniu sperăm să rezolvăm atragerea fondurilor respective", a declarat primarul Radu Mazăre. 


Anul trecut, Mazăre spunea consilierilor locali că singura soluție pentru a scăpa de obligația Cazinoului din Constanța este vânzarea lui către investitori străini, printr-o licitație internațională. Totuși, în ultimă instanță, edilul a găsit o altă soluție care ar urma să fie concretizată la anul cu ajutorul fondurilor europene. În toamna anului trecut, Cazinoul Constanța a fost trecut din administrarea Primăriei Municipiului Constanța în cea a Ministerului Dezvoltării Regionale și Turismului (MDTR), pentru a fi consolidat și restaurat prin Compania Națională de Investiții, subordonată ministerului. După finalizarea lucrărilor, Cazinoul urma să fie predat pentru administrare Consiliului Local Constanța și redat circuitului public.


Guvernul a aprobat, în ședința din 4 ianuarie 2012, indicatorii tehnico-economici pentru consolidarea și restaurarea Cazinoului Constanța. Valoarea totală aprobată a investiției era de 39.229.000 lei, inclusiv TVA. Investiția urma să fie fi-nanțată prin bugetul MDTR. Pentru anul 2012 fusese alocată suma de 10 milioane lei din care reprezentanții MDRT au anunțat că au redus trei milioane lei. În martie 2012, fostul ministru al Dezvoltării Regionale și Turismului, Cristian Petrescu, declara, la Constanța, că speră ca în cel mult trei luni să înceapă lucrările de reabilitare a Cazinoului din Con-stanța, acestea urmând să fie finalizate în maxim doi ani. Între timp, au fost sistate fondurile alocate pentru acest obiectiv, iar Cazinoul din Constanța a ajuns iar în administrarea Primăriei Constanța. 


Comentează știrea

noni
16 octombrie 2013
s-a trezit Mazare ??

S-a trezit din praf si a realizat ca poate castiga mai mult reabilitandu-l local cu prietenii antreprenori ?? Cand mirosea profit din vanzare, hai ca-l vinde, cand simte miros de bani din renovat, stai ca-l pastreaza. Inca o data ai aratat cat de infect poti fi. A vorbit el cu Nicusor si i-a promis Porcusor ca-l ajuta. I-a promis ca a gasit reteta hotiei perfecte si abia acum au cum sa scoata profit, mai degraba. Cata de sila crezi ca poti sa mai provoci ?

Dobrogea noua
16 octombrie 2013
ati devenit sluga lui Mazare

In ultimele 12 luni , in acest ziar comunist nu am mai citit un articol , care sa critice greseliile ,,domnului,, primar Mazare ,acest apendice al ziarului Telegraf , il lauda pe acest tiran. Reabilitarea parcului arheologic ? Prostiilor , voi nu vedeti ca tiranul a distrus parcul , cu constructiile din jurul Teatrului Fantasio.

FONDURI UE
16 octombrie 2013
FONDURI UE

Acum este momentul: In 2013 Fondurile Europene NERAMBURSABILE se Acorda si la noi la fel de Usor ca in statele membre ale Uniunii Europene! Iata cum obtii fonduri europene pentru afacerea ta in doar 2 luni si 17 zile. Aflii mai multe detalii pe site-ul:www.fondurieuropenenerambursabile.ro

AFACEREA TA
16 octombrie 2013
GHIDUL PENTRU AFACEREA TA

Cum poti castiga 3000 de euro lunar crescand prepelite intr-un spatiu de numai 20mp? Iata cum Afacerea ta cu Prepelite devine profitabila in doar 60 de zile si iti aduce 1100 lei,la fiecare 125 lei investiti in productie. Detalii pe:www.crestereaprepelitelor.ro

ath
16 octombrie 2013
Propaganda bolsevica

Acest articol face parte dintr-o campanie de promovare a imaginii primarului.Ce ofera Cuget Liber,citim in articol:un OMAGIU.Ce a dat Mazare la schimb sau cine a platit,ramane de aflat. Ma tem ca Mazare plateste din banii mei. Citesc zilnic acest ziar din anul 2007.Schimbarea la fata s-a produs in urma cu 3 ani dupa ce a plecat fostul redactor sef Alina Bargoanu Vasiliu. Daca a fost "ajutata" sa plece sau daca a plecat de buna voie ramane un secret. In judetul rosu,jurnalistii liberi "sunt ajutati" sa dispara.Feri Predescu a avut curajul sa-l critice pe Mazare.Ati mai auzit ceva de Feri Predescu ? NIET ! Justitia independenta a condamnat-o pe Feri Predescu cand l-a jignit pe Mazare dar se face ca nu-l vede cand gardul cimitirului ucide un om.Avem certitudinea ca in Constanta nu exista un ziar al opozitiei.Stim ca toata presa este subordonata pesedeului.Toti stau drepti in fata partidului unic.Pesedeul plateste bine.Citind acest ziar,am senzatia ca ma intorc in timp,in anii stalinismului.As vrea sa pun o intrebare: de ce lucrarile de reabilitare incep in 2014 ? Va raspund tot eu: ca sa se termine in anul 2016,anul alegerilor locale,anul cad Mazare va fi "ales" primar. Primar de 20 de ani.Nici comunistii nu au atins o asemenea performanta.Servesc Pesedeul !

Liviu Chilian
16 octombrie 2013
Sifiliticul ceausizat

Sifiliticul Mazare va fi fost pedepsit, va fi fost ceausizat. Ca o vor face kustendilimanii(mi s'a sugerat sa folosesc cuvantul 'kustendilii', suna mai poetic) sau tampitopolenii de la centru, nu va avea importanta. E posibil ca ironia sa'l faca victima descentralizarii drakneze(de la Draknea, kneazul din Padureanebuna), si sa fie impuscat in Ziua de Paste, de catre localnici.Sifiliticul va avea soarta...galetii vacii. Cand galeata(citeste AROGANTA narcomaniacului alcaponizat) se va fi umplut, umflat, expandat la paroxism, copita il va lovi si da de'a berbeleacul. Asa au facut Romanii cu Ceausul. Cand scapasera de toate relele produse de INDATORARE la straini, au dat cu copita in VIITOR! Cat despre ziar, numai de bine. Sifiliticul va fi fost ceausizat, dar tzutzerii vor fi devenit iara ce'au fost si chiar mai mult decat atat - vor schimba doar idoelogia - sifiliticii-mazareni se vor schimba in patrioti-peremisti. Ivan Titza-Kklin, Zaporojanu, Cristian Marin si Robert Nenciu vor fi devenit...cristoii, bacanii, tinii si nistorestii ceausisti ce au schimbat national-comunismul cu kkpIUDAlismul-colonialist, ca sa pape si ei o paine - c'asa'i Rromarlanu'...

Răspuns la: Propaganda bolsevica
Adăugat de : ath, 16 octombrie 2013
Acest articol face parte dintr-o campanie de promovare a imaginii primarului.Ce ofera Cuget Liber,citim in articol:un OMAGIU.Ce a dat Mazare la...
reusita
16 octombrie 2013
banii si iar banii

Are bani Romania,nu se pune problema,atat timp cat parlamentarii se lafuiesc pe banii statului de ce si nu bani pentru Cazinou,si eutanasiere??? Problema mare va fi atunci cand Romania va incepe sa isi plateasca datoriile,pentru lafuielile parlamentarilor. Stau degeaba si se plimba degeaba si nu fac nimic.

noni
16 octombrie 2013
bravo

Si-a luat-o Cugetul peste botic de la Ath ! Bravo ! Cugetul tot are impresia ca cititorii lor pot fi lobotomizati prin articole omagiu, dar cu cat insista mai mult cu propaganda cu atat mai convins sunt ca lobotomizati sunt chiar slugoii care aduc osanale infectilor din USL. Insistati baieti, insistati, sunt tot mai convins ca face drogatu un hei rup si termina cazinoul, zona peninsulara si altele inainte de alegeri. De ce nu ma mira ? Doresc un punct de vedere din partea Cuget, cu explicatii legate de lipsa comentariilor anti. Suleyman sulamica si Porcusor Nicusor. Puteti ???

Răspuns la: Propaganda bolsevica
Adăugat de : ath, 16 octombrie 2013
Acest articol face parte dintr-o campanie de promovare a imaginii primarului.Ce ofera Cuget Liber,citim in articol:un OMAGIU.Ce a dat Mazare la...
constantean
16 octombrie 2013
cazinoul pentru nunti

Nu demult tot primarul nostru spunea ca daca pentru cazinou vor fi folositi bani comunitari cazinoul nu va mai putea avea activitate de cazinou. Spunea primarul ca numai nunti si botezuri s-ar mai putea face. Cum de s-a schimbat situatia ?

Konrad
22 iunie 2014
CaziNou

Iata ca un ong incearca sa-l redeschida publicului in august http://crestemidei.ro/CaziNOU?locale=ro

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5106 secunde