GALERIE FOTO. De ziua Micii Uniri, constănțenii au dat mână cu mână în Piața Ovidiu

904
1

Articole recomandate

Astăzi, se împlinesc 158 de ani de la Unirea Principatelor Române sau ''Unirea Mică''. La 24 ianuarie 1859, deputații din Adunarea electivă de la București l-au ales domn al Țării Românești pe noul domnitor al Moldovei, unionistul Alexandru Ioan Cuza. Prin această tactică a faptului împlinit, hotărârea politicienilor români sfida decizia Marilor Puteri. Acestea ceruseră ca Unirea Principatelor să fie numai una administrativă, adică cele două țări să aibă instituții similare, dar în dublu exemplar: doi domnitori, două guverne, două parlamente, cu o singură Curte de Casație, comună, la Focșani. Prin dubla alegere a lui Alexandru Ioan Cuza, Moldova și Țara Românească au devenit un singur stat. Peste doi ani, administrația lui Cuza unifica instituțiile, iar Unirea devenea una reală.


Pentru a marca evenimentul, cu mic, cu mare, constănțenii s-au strâns în Piața Ovidiu, acolo unde au dat mână cu mână pentru unitate, chiar dacă, în prezent, mulți ar spune că țara noastră este mai dezbinată ca oricând...

Comentează știrea

Român
24 ianuarie 2017
Președintele inconștient !

Președintele johanis kw, președintele României, de ziua unirii, ziua națională, "umblă creanga" și "tăie frunze la câini" prin Europa, umblă ca naucul pe la Strasbourg, numai ca să nu fie prezent la manifestările specifice zilei naționale a României și împreună cu poporul român ! Dacă nu-l trage absolut nimeni, la răspundere pentru faptele lui, prin care : desconsideră, disprețuiește, discreditează nația română și România, defapt pentru ce a l-au ales, care l-au, pentru : dispreț, desconsiderare, discreditare a tot ce este românesc ?! Domnilor din parlamentul României, ne faceți să credem că-i sunteți complice acestui aventurier și dușman al României și poporului român, dacă nu luați măsurile ce se impun !? Dacă johanis kw, nu respectă și nu iubește Romania și poporul român, atunci, să plece definitiv de la Cotroceni și să ne lase în pace, că de la băsescu traian și până azi, 24 ianuarie 2017, ne-am săturat de viața zbuciumată și tulburată de cei doi oameni fără milă și respect față de : poporul român si Romania !

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.144 secunde