GALERIE FOTO. Târg caritabil de Paște pentru copii defavorizați din mediul rural, la Centrul Comunitaria

1343

Articole de la același autor



Asociația Centrul pentru Resurse Civice (CRC), în parteneriat cu Asociația United Hands Romania, a organizat joi, la centrul Comunitaria, un târg caritabil de Paște pentru copiii defavorizați din mediul rural. Alături de președintele CRC, Cosmin Bârzan, la eveniment au fost prezenți psihologi, reprezentanți ai centrului Viart, dar și ai Organizației United Hands. Vizitatorii s-au putut bucura de diverse obiecte decorate, dar și de alimente preparate de către gospodine din Ucraina.

 

În cadrul evenimentului, au avut loc momente artistice ale copiilor ucraineni din grupele de dans ale instructoarei Yulia Laskarzhevska. Momentele artistice au fost urmate de târgul propriu-zis din exteriorul centrului cu produse hand made, confecționate de către beneficiarii centrului Comunitaria. În paralel, în sălile centrului s-au derulat ateliere de realizare manuală a figurinelor de Paște, decorare a ouălor de Paște, precum și face-painting. Sumele obținute în urma donațiilor vor fi folosite la achiziționarea de cadouri pentru copiii defavorizați din localitățile Comana, Tătaru și Pelinu.






Președintele Centrului pentru Resurse Civice, Cosmin Bârzan, a vorbit despre scopul evenimentului și al mobilizării comunității ucrainene, care, de data aceasta, sare în ajutorul dobrogenilor.

„Ce încercăm noi să facem aici la Centrul Comunitaria este să promovăm comunitatea. Noi nu doar împărțim un spațiu și trăim într-un loc pentru o anumită perioadă de timp. Ce credem noi că ar trebui să facem este să ne simțim ca și când am fi împreună și am pune umărul la consolidarea comunității. Ne-a impresionat gestul beneficiarilor noștri din Ucraina, copii și tineri, care au dorit să răsplătească efortul depus de noi până acum și,  la rândul lor, să contribuie la ajutorarea unor copii din România. Prin urmare, întrucât urmează sărbătoarea de Paște și este o perioadă în care oamenii sunt mai darnici, tot acest târg este inițiativa copiilor dumneavoastră și vă felicităm pentru acest lucru! Prin urmare, tot ceea ce avem aici este făcut de comunitatea noastră comună, constănțeni și oaspeți din Ucraina. Atât copii, la atelierele noastre, cât și doamne gospodine din Ucraina. Avem aici produse de bucătărie și de patiserie făcute de comunitatea refugiaților ucraineni, foarte gustoase. De asemenea, avem produse confecționate în câteva sesiuni de masterclass, inclusiv în sesiuni de tehnologie digitală. Avem căni imprimate și multe alte produse confecționate de copiii dumneavoastră.



Încercăm să ajutăm câteva familii din Constanța, din Dobrogea, care au nevoie de noi. Alături de noi avem colaboratori. Este vorba despre acele persoane care coordonează activități și ateliere pentru copii și pentru tineri. Evenimentul este realizat în parteneriat cu centrul Viart. Dar partenerii noștri principali sunt prietenii noștri de la organizația United Hands, care au grijă, în mod constant, de familii nevoiașe, familii cu probleme mari din mediul rural din județul Constanța și nu numai”, a declarat Cosmin Bârzan, care a prezentat-o pe Oana Prisecariu, vicepreședintele asociației United Hands, prezentă la eveniment împreună cu un grup de copii nevoiași din județ.

Târgul a fost deschis vizitatorilor timp de trei ore.





Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.348 secunde