Video GALERIE FOTO / Trombă marină în Delta Dunării, fenomenul meteo rar confundat cu o tornadă

370
GALERIE FOTO / Trombă marină în Delta Dunării, fenomenul meteo rar confundat cu o tornadă - tromba-1592980166.jpg

Articole recomandate

Un fenomen meteorologic rar întâlnit până la noi în prezent a fost observat marți, în Delta Dunării, la Sfântu Gheorghe. Este vorba despre o trombă marină pe care oamenii o pot confunda cu tornada, având în vedere că seamănă bine.


Meteorologii spun că acest fenomen meteorologic, tromba marină, apare ca urmare a diferențelor mari dintre apa mării și aer, dar se formează, totodată, și pe fondul unei umidități crescute.


Umiditate mare a fost în țara noastră în ultima perioadă, mai ales că în ultima săptămână a plouat torențial în mai multe județe din țară, a fost cod roșu de ploi la Vaslui și au fost inundații în multe zone din țară.


Specialiștii Administrației Naționale de Meteorologie spun că, adesea, oamenii care nu cunosc fenomenele meteo confundă această trombă marină cu tornada, având în vedere că ele seamănă foarte bine.


Și în prezent, suntem sub Cod galben de ploi, până joi la ora 10, când în zonele montane, precum și în nordul, centrul, estul și local în sudul țării vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, grindină și vijelii. Cantitățile de apă vor depăși 20-25 l/mp și pe arii restrânse 40-50 l/mp.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2574 secunde