Gândacii fac legea în Spitalul Județean

550
Gândacii fac legea în Spitalul Județean - deec27f49db390097ee4c0485102ece0.jpg

Articole de la același autor

Zilele petrecute în Spitalul Județean Constanța sunt un calvar pentru bolnavi - în loc de confort și liniște, atât de necesare pentru a se întrema, au parte de saloane supra-aglomerate, căldură insuportabilă și mulți gândaci.
La începutul lunii iulie, accesul în cea mai mare unitate spitalicească din județul nostru a fost restricționat pentru că era efectuată o amplă acțiune de deratizare și dezinsecție. Angajații unei firme private au venit echipați cu recipiente, soluții și dispozitive speciale și au trecut prin toate saloanele, băile, sălile de operație etc.
Efectul nu a fost însă de durată, căci, la o lună de la "ampla acțiune", saloanele Spitalului Județean "colcăie" de gândaci, după cum ni s-au plâns pacienții și rudele lor. "Apar noaptea, în salon, dar mai ales în baie. Nu putem să ținem nimic în dulăpioarele acestea. Ar trebui vopsit tot, făcut o curățenie generală!", ne-a spus unul dintre pacienții internați în Secția de Neurochirurgie. Aceeași situație și la etajul al cincilea, unde o pacientă ne-a sesizat că insectele i s-au urcat inclusiv în pat. "Ce rost mai au dezinsecțiile făcute, de vreme ce tot nu scapă de gândaci? Bani aruncați pe fereastră", consideră bolnava, imobilizată la pat de o recentă intervenție chirurgicală la picior.
Dr. Dan Căpățână, managerul spitalului, ne-a declarat că astfel de sesizări nu au ajuns și la nivelul conducerii. "De ce nu ne sesizează și pe noi? Nu avem semnale că ar fi gândaci. Spitalul are o echipă de dezinsecție și deratizare, iar în momentul în care primim astfel de sesizări, este trimisă această echipă", a afirmat medicul. Mai mult, el a adăugat că este responsabilitatea medicilor-șefi de secție să se preocupe și de aceste aspecte - inclusiv de păstrarea curățeniei pe secții! - și că aceste îndatoriri vor fi mai bine reglementate odată cu intrarea în vigoare a noii organigrame și reducerea numărului de secții.
Potrivit managerului, echipele firmei Paflora, cea care a câștigat licitația pentru dezinsecția spitalului, vor reveni peste aproximativ cinci luni. Până atunci însă, pot interveni local angajații unității sanitare. Nu putem să nu remarcăm că dezinsecția ar fi trebuit repetată după 21 de zile, după cum ne declarau angajații firmei specializate cu prilejul ultimei acțiuni. Conducerea spitalului a stabilit însă reluarea procedurilor la intervalul de șase luni (!).
Totodată, cadrele medicale consideră că nici faptul că rudele aduc mâncare de acasă pentru pacienți - deși conducerea spitalului a interzis acest lucru - nu este de ajutor pentru a scăpa de gândaci.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Marţi, 10 August 2010
Stire din Social : Uciși de caniculă
Pagina a fost generata in 1.6576 secunde