Garda Națională de Mediu intensifică controalele în Delta Dunării

260
Garda Națională de Mediu intensifică controalele în Delta Dunării - garda-de-mediu-16-iunie-1718522019.jpg

Articole de la același autor

Garda Națională de Mediu a continuat acțiunile de control în Rezervația Biosferei Delta Dunării, în vederea respectării legislației specifice de mediu.

Potrivit reprezentanților Gărzii Naționale de Mediu, în baza planului „Control Delta Dunării 2024”, 12 echipe de comisari de la Comisariatul General, Comisariatul Județean Constanța, Comisariatul Județean Tulcea și Comisariatul Rezervației Biosferei Delta Dunării au desfășurat acțiuni, atât pe apă, cât și pe uscat.

Un obiectiv al acestei acțiuni a fost verificarea îndeplinirii măsurilor de conformare stabilite agenților economici controlați anterior (HoReCa, cherhanale și șantiere de construcții). Comisarii au constatat că majoritatea agenților economici controlați și-au îndeplinit în totalitate măsurile stabilite anterior, iar starea de salubrizare este mult mai îmbunătățită față de anul trecut.

„Cum majoritatea nu înseamnă chiar toți, în cadrul celor 85 controale efectuate, au fost aplicate 42 sancțiuni, din care nouă avertismente și 33 amenzi, în valoare de 646.500 lei. Totodată a fost întocmită o sesizare penală pentru un agent economic care a fost surprins incinerând deșeuri”, au declarat reprezentanții Gărzii Naționale de Mediu.

Totodată, aceștia anunță că acțiunile de verificare și control în zonele turistice vor continua.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.3653 secunde