Agenţi economici constănţeni amendaţi pentru neregulile depistate pe şantierele de construcții

124
Agenţi economici constănţeni amendaţi pentru neregulile depistate pe şantierele de  construcții - x-amenzi-1713954064.jpg

Articole de la același autor

Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Constanţa a desfăşurat, luna aceasta, o serie de acţiuni de control, în cadrul campaniei naţionale pentru verificarea angajatorilor care desfăşoară activităţi în domeniul construcţiilor de clădiri. Toate acestea în condiţiile în care domeniul construcţiilor constituie unul dintre sectoarele cu pondere importantă în economia naţională. În baza analizei datelor statistice privind indicele de frecvenţă, care indică numărul de accidentaţi care revin la o mie de lucrători s-a constatat că acest sector de activitate are o pondere majoră în numărul total de accidentaţi în muncă. Din acesta cauză, s-a impus intensificarea acţiunilor de verificare şi monitorizare a modului în care se respectă prevederile legale în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, precum şi asupra modului în care angajatorii realizează măsurile de securitate şi sănătate dispuse de inspectorii de muncă, în şantierele temporare şi mobile.

Potrivit şefului ITM Constanţa, Marian Becheanu, în această acțiune de control, s-a urmărit cu precădere identificarea şi verificarea agenţilor economici care activează în domeniile mai sus amintite, eliminarea neconformităţilor constatate, prin dispunerea de măsuri obligatorii pentru remedierea acestora şi aplicarea sancţiunilor contravenţionale corespunzătoare acolo se constată abateri. De asemenea, s-a urmărit în mod deosebit, verificarea respectării de către agenţii economici din acest sector de activitate, a tuturor condiţiilor de muncă ale lucrătorilor avându-se în vedere în mod special, identificarea situaţiilor de pericol grav şi iminent, sistarea activităţii/oprirea din funcţiune a echipamentului de muncă care generează astfel de situaţii etc.

„Din punct de vedere al relațiilor de muncă au fost verificați 72 de angajatori, au fost depistate trei persoane care practicau munca nedeclarată, au fost aplicate patru sancțiuni contravenționale, dintre care trei amenzi contravenționale, în valoare de 61.500 lei și o sancțiune contravențională cu avertisment. Pentru deficiențele constatate s-au dispus opt măsuri obligatorii, cu termene scadente pentru remediere. În urma controalelor desfăşurate de către inspectorii de specialitate din cadrul serviciului Securitate și sănătate în muncă la 26 angajatori, s-au aplicat 14 sancțiuni contravenționale cu amenzi în valoare de 57.000 lei şi s-au dispus 14 măsuri obligatorii, cu termene scadente pentru remediere”, a precizat inspectorul şef.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8968 secunde