Amenzi usturătoare pentru agenţii economici din judeţul Constanţa

328
Amenzi usturătoare pentru agenţii economici din judeţul Constanţa - x-amenzi-1710334427.jpeg

Articole de la același autor

Pe tot parcursul lunii februarie, reprezentanţii Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Constanţa au efectuat o serie de controale la agenţii economici din judeţul nostru. Astfel, echipele de inspectori din cadrul serviciului control relații de muncă au verificat numeroşi angajatori, cărora le-au aplicat 47 sancțiuni contravenționale, din care 27 amenzi în valoare de 154.500 lei, respectiv 20 sancțiuni contravenționale cu avertisment conform prevederilor O.G. 2/2001. Cu ocazia controalelor efectuate au fost identificați trei angajatori care foloseau muncă nedeclarată, unde au fost depistate patru persoane fără forme legale de angajare sau pentru care contractele individuale de muncă nu au fost transmise în REVISAL, motiv pentru care s-au aplicat sancțiuni contraventionale cu amendă în valoare de 80.000 lei.

Cele mai frecvente neconformități constatate: nu s-au încheiat contracte individuale de muncă în forma scrisă, contracte care nu s-au înregistrat și transmis în registrul general de evidență a salariaților anterior începerii activității, lipsa evidenței orelor lucrate de către salariați și nerespectarea, cu mai mult de 30 de zile, a datei de plată a drepturilor salariale. De asemenea, a precizat şeful ITM, Marian Becheanu,

pentru neconformitățile depistate, inspectorii de muncă au dispus 181 măsuri obligatorii de remediere cu termene scadente de realizare.

Tot în luna februarie, în domeniul securității și sănătății în muncă, au fost efectuate 168 controale, în urma cărora s-au constatat 32 neconformități, pentru care s-au dispus măsuri obligatorii, cu termene scadente de remediere. În total, s-au aplicat 32 sancțiuni contravenționale, dintre care nouă sancțiuni contravenționale cu avertisment și 23 sancțiuni contravenționale cu amendă contravențională în valoare totală de 88.500 lei. În aceiași perioadă, au fost înregistrate 130 sesizări ale cetățenilor, care au fost repartizate inspectorilor de muncă, pentru a se efectua verificări și a se formula răspunsuri în termenul prevăzut de lege, de maxim 30 de zile.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2587 secunde