Controale în saloanele de înfrumuseţare. Cu ce sume a „coafat” patronii Inspecţia Muncii

10538
Controale în saloanele de înfrumuseţare. Cu ce sume a „coafat” patronii Inspecţia Muncii - x-campanie-1706707274.jpg
Campania națională privind identificarea cazurilor de muncă nedeclarată în saloanele de înfrumusețare s-a finalizat cu amenzi de peste 600.000 de lei pentru angajatori, dar și pentru persoane fizice. Acțiunile de control s-au desfășurat la nivel național, în perioada 17 - 20 ianuarie și au vizat identificarea cazurilor de muncă nedeclarată la angajatori care îşi desfăşoară activitatea în acest domeniu. În acest scop, inspectorii de muncă au verificat modul în care angajatorii respectă prevederile legale cu privire la: angajarea personalului, inclusiv transmiterea contractelor individuale de muncă în aplicaţia REVISAL, în termenul legal; timpul de muncă şi timpul de odihnă; repausuri periodice; salarizarea.

Cele mai frecvente neconformități constate au fost următoarele: contracte individuale de muncă neîncheiate în forma scrisă; netransmiterea, în Revisal, a contractelor individuale de muncă anterior datei începerii activității; neevidenţierea reală, în documentele de evidenţă a timpului de muncă, a numărului de ore efectiv lucrate de către salariaţi; lipsa copiei după contractele individuale de munca la locul de muncă etc.

Ca urmare a celor 1.739 de controale efectuate, 22 de angajatori și două persoane fizice au fost sancționați pentru utilizarea, respectiv prestarea de muncă nedeclarată. Un angajator a fost sancționat pentru utilizarea de muncă nedeclarată a tinerilor cu vârsta cuprinsă între 15 -18 ani. Valoarea totală a amenzilor este de 615.300 de lei, din care 450.000 de lei pentru muncă nedeclarată. „Ca urmare a neconformităților depistate, inspectorii de muncă au aplicat 267 de sancțiuni și au dispus 1.043 de măsuri cu termene concrete de remediere, al căror mod de îndeplinire la termenele scadente va fi monitorizat”, a declarat Mihai Nicolae Ucă, inspector general de stat adjunct.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.8774 secunde