Cazul Raisa, fetița omorâtă pe trecerea de pietoni: Polițistul care a dat cu mașina peste ea scapă de închisoare

1594
Cazul Raisa, fetița omorâtă pe trecerea de pietoni: Polițistul care a dat cu mașina peste ea scapă de închisoare - raisapolitistaccientfetitebucure-1706707888.jpg

Articole de la același autor

Miercuri a fost dată sentinţa în cazul poliţistului care acum doi ani a omorât-o cu maşina pe Raisa, fetiţa de 11 ani din Capitală. Decizia a fost amânată de mai multe ori, bărbatul fiind cercetat în libertate până acum.


Poliţistul Constantin Popescu, care a accidentat-o mortal pe Raisa, pe bulevardul Laminorului din Capitală, a primit trei ani de închisoare cu suspendare.


Familia ceruse o pedeapsă cu executare, însă instanţa nu a fost de acord, aşa că avocatul familiei a anunţat că va face recurs.


De asemenea, instanţa a hotărât ca familia Raisei să primească daune morale de 160.000 de euro, iar familia Marinei, fata care a avut nevoie de 100 de zile de îngrijiri medicale în urma accidentului, să primească daune morale de 90.000 de euro.


Procesul a durat doi ani


Constantin Popescu a fost trimis în judecată, după ce pe data de 13 ianuarie 2022, a accidentat-o mortal pe Raisa, o copilă de 11 ani care mergea la școală împreună cu o prietenă, pe bulevardul Laminorului din București.
Acesta risca până la 7 ani de închisoare în cazul în care ar fi fost găsit vinovat pentru ucidere din culpă şi până la 3 ani de detenţie în cazul în care magistraţii l-ar fi găsit vinovat pentru vătămare corporală.
El a fost cercetat în libertate şi în ciuda accidentului pe care l-a provocat, nu i-a fost suspendat dreptul de a conduce.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6056 secunde