Polițist reținut după ce ar fi primit mită peste 9.000 de euro de la un deținut

353
Polițist reținut după ce ar fi primit mită peste 9.000 de euro de la un deținut - unpolitistdinclujafostarestatpen-1702115082.jpg

Articole de la același autor

Un polițist de la Centrul de Reținere și Arest Preventiv București a fost reținut recent, fiind acuzat că ar fi primit mită peste 9.000 de euro de la un bărbat arestat preventiv, în schimbul mai multor favoruri. Banii ar fi fost primiți în tranșe de la deținut sau iubita acestuia, pe o perioadă de un an și jumătate.


Polițistul a fost reținut pentru 24 de ore și va fi dus în instanță cu propunerea de arestare preventivă pentru luare de mită în formă continuată.


În perioada mai 2022 – decembrie 2023 bărbatul, polițistul a cerut și primit, în mai multe rânduri, de la un bărbat arestat preventiv sume de bani cuprinse între 500 și 3.600 de euro. În total, el a cerut suma de 9.600 de euro, din care a primit 9.200 de euro. Banii au fost dați direct de către bărbatul aflat în arest, care este și denunțătorul, sau de prietena acestuia.


Polițistul a fost prins în flagrant în timp ce primea 300 de euro de la deținutul respectiv.


În schimbul banilor, polițistul i-a permis bărbatului arestat să primească pachete mai mari decât permitea regulamentul, l-a pontat suplimentar pentru munca din arest, i-a permis să părăsească centrul fără documentația necesară în acest sens, i-a cumpărat produse alimentare și băuturi alcoolice sau a facilitat mutarea unor deținuți în alte celule, potrivit gds.ro.


Polițistul ar fi primit în continuare mită de la bărbatul respectiv și după plasarea acestuia în arest la domiciliu, în octombrie-noiembrie 2023, ca „recompensă pentru avantajele acordate”.






Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.8182 secunde