CIO permite participarea, la Paris 2024, a 11 „sportivi individuali neutri” care vin din Rusia și Belarus

529
CIO permite participarea, la Paris 2024, a 11 „sportivi individuali neutri” care vin din Rusia și Belarus - jocurileolimpice-1702114426.jpg

Articole de la același autor

Comitetul Internațional Olimpic a autorizat participarea sportivilor ruși şi belaruși la Jocurile Olimpice de la Paris 2024 (26 iulie-11 august) sub un drapel neutru.


Numai 11 „sportivi individuali neutri” s-au calificat până în prezent pentru această competiție, mai exact opt ruşi şi trei belaruşi, a precizat CIO într-un comunicat.


Rusia a denunțat vineri drept „discriminatorii” condițiile propuse de Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) pentru participarea sportivilor ruși la Jocurile Olimpice din 2024 de la Paris, care prevăd în special ca aceștia să concureze sub drapel neutru.


Oleg Matîțin, Ministrul rus al Sportului, a reacționat după anunțarea condițiilor de participare la Jocurile Olimpice de la Paris și a precizat că acestea sunt discriminatorii.


„Condițiile sunt discriminatorii și contravin principiilor sportive. Ele dăunează chiar Jocurilor Olimpice, nu sportului rusesc. Această abordare este absolut inacceptabilă.
Întotdeauna îi susținem pe ai noștri, ei sunt sportivii noștri, membrii familiei noastre sportive”, a declarat acesta, potrivit agenției de presă TASS.


CIO a așteptat pentru a evalua desfășurarea competițiilor, considerată a fi în general satisfăcătoare, şi să vadă evoluţia poziţiei guvernului ucrainean, care a cerut mai întâi sportivilor săi să boicoteze orice eveniment în care sunt implicaţi ruşi, înainte de a-şi atenua poziţia în această vară.


Majoritatea federaţiilor internaționale au urmat această recomandare, în timp ce atletismul refuză în continuare să-i reintegreze pe ruşi. Al 12-lea Summit Olimpic, organizat marţi la Lausanne, a transmis un semnal clar al lumii sportive.


Reprezentanții federaţiilor internaţionale, ai celor 206 comitete olimpice naționale şi ai sportivilor au cerut o decizie „rapidă”, pentru a permite prezența la Paris a unui mic număr de sportivi ruşi şi belaruşi care au putut trece peste obstacolul calificărilor.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.3994 secunde