Inspectorii de la ITM Constanța, nevoiți să meargă la controale cu maşini tocmai bune de dat la Rabla

2132
Inspectorii de la ITM Constanța, nevoiți să meargă la controale cu maşini tocmai bune de dat la Rabla - fond-itmjpg-marian-becheanu-1709663180.jpg

Articole de la același autor

Zilnic, inspectorii de muncă sunt nevoiţi să alerge dintr-o parte într-alta, pentru a asigura respectarea și prevenirea încălcării dispozițiilor legale referitoare la relațiile de muncă, securitate și sănătate în muncă, dar şi protecția salariaților care lucrează în condiții deosebite şi nu numai. Din păcate, de ceva vreme, activitatea le este îngreunată din două motive: deficit de personal şi maşini insuficiente cu care să se poată deplasa în teren.

Lipsa de personal este o problemă întâlnită şi în alte judeţe ale ţării şi, bineînţeles, judeţul Constanţa se află în aceeaşi situaţie neplăcută. La momentul actual, Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Constanţa se confruntă cu deficit de angajaţi, dar, cu toate acestea, ei fac tot posibilul să se prezinte la sesizări, să efectueze acţiuni de control, să cerceteze accidentele de muncă survenite, să verifice angajatorii.

Ei sunt nevoiţi să se deplaseze rapid de la un caz la altul. Nu au deloc timp de pierdut, în condiţiile în care numărul de salariaţi a scăzut cu alte opt persoane, în ultimul an, în prezent instituţia având un total de 70 de salariaţi, în condiţiile în care, în urmă cu câţiva ani, erau peste o sută. Chiar şi aşa, aceştia efectuează sute de controale, aplică sancţiuni şi amenzi usturătoare, acolo unde situaţia o impune.

„Îmi doresc să avem mai mulţi inspectori de muncă. Ca urmare, orice om dornic să se mute de la un serviciu administrativ, dacă îndeplineşte anumite condiţii, este mutat cu cea mai mare plăcere la corpul de control, ca să întărim numărul de oameni cu care să efectuăm controale. Toate acestea în condiţiile în care, nu de multe ori, ne sună petenţi care ne solicită să ne deplasăm în anumite locuri, dar, uneori, oamenii sunt blocaţi în alte activităţi, în alte acţiuni şi atunci trebuie să ne organizăm corespunzător, pentru a rezolva situaţia”, a declarat şeful ITM Constanţa, Marian Becheanu, pentru „Cuget liber”.

Acesta a adăugat că, pe lângă problemele legate de personal, instituţia este în pană de maşini, parcul auto compunându-se din doar opt autoturisme, şi acelea toate vechi.

„Ne dorim să avem cu ce să îi trimitem pe teren. Din nefericire, avem maşini vechi de 18 ani. Chiar acum ne aflăm în situaţia în care costul uneia dintre acestea este de 19.000 lei, deci depăşeşte valoarea maşinii, aşa că nu se justifică, în niciun fel, reparaţia ei. La ora actuală, avem opt maşini şi 40 de inspectori de muncă. Încercăm să le folosim la capacitatea maximă, dar, din păcate, este greu. Am informat Inspecţia Muncii în legătură cu această situaţie şi sunt semnale că vom mai primi câteva autoturisme”, a mai spus inspectorul de muncă.

Nu mai spunem că un autoturism cu o asemenea vechime şi mii de mii de kilometri la bord poate avea oricând probleme cu motorul, apărute pe neaşteptate şi care le pot pune viaţa în pericol. Din nefericire, nu este singura instituţie care se descurcă aşa cum poate, cu maşini îmbătrânite, şi angajaţii Serviciului de Ambulanţă Judeţean Constanţa circulând cu maşini vechi, depăşite.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4384 secunde